Jos Vaessen Memorial

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Jos Vaessen Memorial

Het zal alweer de 8e keer zijn dat wij onze aimabele oprichter Jos Vaessen gedenken. Jos was een heel bijzonder mens. Hij was een lieve man, maar hij was ook koppig, strijdbaar en soms eigenwijs. Dat moest zo bij hem, van kinds af was hem aangeleerd te knokken voor zelfstandigheid. Het knappe van Jos was dat hij een aardig mens was geworden en gebleven. Altijd boeiend, onderhoudend en heel breed georiënteerd. Gesprekken met Jos werden vaak gekenmerkt door grote diepgang. Bijvoorbeeld over hoe je in het leven staat en behoort te staan. Want je had niet alleen plezier met hem, hij dwong ook tegelijk groot respect af. Beschaafd in zijn optreden en ondanks zijn handicaps nimmer klagend. Daarom zullen, zoals bij de eerdere edities, de platte trommel (het instrument van Jos), de zwarte rouwband die de droefheid van onze club weergeeft en de rode roos, die de liefde en verbondenheid met Jos in ons hart symboliseert, boven op de bühne staan.

Waren het tot nu toe de Footsteps of bands met veel Footstepsbloed. die voor de muzikale opluistering zorgden, zo zijn het nu Papa Joe’s Jazzmen uit Keulen. Wij zagen hen eerder als één van de 3 orkesten op ons jubileum in 2004 en ze hebben toen een diepe indruk gemaakt. Voor veel toeschouwers waren zij het hoogtepunt van die dag en daarom hebben wij besloten om hun nu de hele memorial te laten opluisteren. Deze inmiddels 21 jaar bestaande dixielandformatie laat alle bekende dixielandnummers horen, maar speelt daarnaast ook “Kölsche Tön op dixieland” waarmee zij hun humoristische kant laten zien en horen.

Zoals voorgaande jaren is het bijzondere van deze memorial dat het laatste uur een session zal plaats vinden, hetgeen inhoudt dat iedereen mee kan komen spelen. Liefhebbers van dixieland kunnen met Papa Joe’s Jazzmen een aantal bekende swingende nummers meespelen zoals “Bill Bailey, Dr.Jazz, Basin Street Blue, Bourbon Street Parade, Ice Cream, When You Smiling, Dina’s, When the Saints” .

Daarnaast hopen wij op weer méér toeschouwers dan de ca 300 van vorig jaar op dit steeds bekender wordende evenement, zeker uit de Euregio.

Het JVM op 3 september wordt beschouwd als het jaarlijks hoogtepunt van onze activiteiten en begint op zondag 3 september a.s. om 16.00 uur in De Obelisk in Vaals.

← Vorig bericht

Wie bekostigt de aan te leggen rotonde op de Emmaberg ?

Brief aan de Raad inzake schadeclaim Schoonbronstraat

Volgend bericht →