Jubileumconcert Orphée met "de koren van Levon"

Voorpagina » Toerisme » Jubileumconcert Orphée met "de koren van Levon"

Zangvereniging Orphée uit Houthem viert dit jaar haar 50-jarig jubileum als Gemengd Koor. Uiteraard wordt aan dit jubileum aandacht geschonken. In het bijzonder wordt er op zondag 8 april om 15.00 uur in gemeenschapshuis de Holle Eik in Houthem een jubileumconcert georganiseerd met de “Koren van Levon”. Dit zijn dameskoor Belcanto Resonance, popkoor Ambissjes en uiteraard Orphée, allen onder leiding van dirigent Levon Leonard. Ook Orphée Social Singing is van de partij onder leiding van Marjolein Jeurissen en begeleid door Reinier Vermijs. Ook brengen deze vier koren een gezamenlijk optreden.
Na afloop van het concert worden er vijf dames jubilarissen gehuldigd, die allen op eigen wijze hebben bijgedragen aan het succes van Orphée als Gemengd Koor.

Van-L-naar-R-Jeannette-Bemelmans-Els-Lahey-Diederen-José-Frissen-Frissen-Nandy-Bielders-Willems-Mia-Geuskens-Reynaerts

De jubilarissen zijn Jeannette Bemelmans en Els Lahey-Diederen (25 jaar lid), José Frissen-Frissen (40 jaar lid) en Nandy Bielders-Willems en Mia Geuskens-Reynaerts (50 jaar lid).
U bent van harte welkom om bij dit concert en de huldiging aanwezig te zijn op zondag 8 april. Er is geen entree, maar een vrije gave is altijd welkom.
Orphée is een van de oudste koren uit de regio, opgericht in 1864. In de jaren ’60 van de vorige eeuw bleek dat er te weinig mannenstemmen waren om Orphée als mannenkoor te laten continueren. Door de inzet van de toenmalige leden en in het bijzonder van Wil Borghans en Pauline Brands-Geuskens werd Orphée in 1968 omgevormd tot Gemengd Koor onder leiding van Pierre Beckers uit Heer. Een halfjaar later telde Orphée 16 dames en 14 heren. Het eerste optreden in deze gewijzigde opzet vond plaats op 1 maart 1969 in de Valkenburgse schouwburg met lof van de jury. In 1971 deed Orphée voor het eerst in jaren weer mee aan een concours, met succes!
In 1977 werd Piet Bours uit Valkenburg de nieuwe directeur, in welke functie hij 40 jaar actief zou blijven. In de jaren 80 en 90 werd er wederom met succes en promoties deelgenomen aan het concours in Weert. In 2017 nam Levon Leonard met veel enthousiasme het dirigeerstokje over. Orphée beschikt over een zeer uitgebreid repertoire, in diverse talen en brengt dit jaarlijks ten gehore op circa 7 uitvoeringen. Ook is er jaarlijks een gezellige activiteit met leden en partners.
Tijdens deze 50 jaar hebben veel leden, waaronder de jubilarissen, zich ingezet voor de “Orphée-familie”, zoals dit vaker binnen de vereniging wordt gezegd.
Foto’s Orphée Houthem

← Vorig bericht

V.S.P. wil vooraf inzage in verkeersbesluiten singel

Bezettings- en bezoekerspercentages in de lift

Volgend bericht →