Jubileumexcursie Limburgs Landschap in Cottessen

Voorpagina » Nieuws » Jubileumexcursie Limburgs Landschap in Cottessen

Extra activiteiten vanwege het 75-jarig jubileum

Stichting het Limburgs Landschap bestaat 75 jaar en dat viert de Stichting met een aantal extra activiteiten. Van maart tot en met mei draaide al de natuurdocumentaire Natuurlijk Limburg van Maurice Nijsten op L1 TV, waarin 12 natuurgebieden van Het Limburgs Landschap werden belicht die een belangrijke rol hebben gespeeld in hun 75-jarige geschiedenis. Nu is er tot en met december elke voorlaatste zondag van de maand een gratis excursie in één van de gefilmde gebieden. Leuk voor iedereen om zo het effect van het werk van Het Limburgs Landschap te kunnen zien. Zondag 27 augustus is Cottessen bij Epen/Vijlen aan de beurt

Alle jubileumexcursies vinden plaats onder begeleiding van gidsen van Stichting het Limburgs Landschap. Er zijn geen kosten aan verbonden en opgeven is niet nodig; zo kan iedereen die zin heeft om te wandelen gemakkelijk deelnemen. De wandeling van zondag 27 augustus start om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats Staatsbosbeheer in de haarspeldbocht van de Toeristenweg Epenerbaan voorbij Camerig richting Wolfhaag.

Cottessen

Het landschap rondom Cottessen is een typisch voorbeeld van een oud Zuid-Limburgs cultuurlandschap met allerlei kleine landschapselementen. Akkers worden op veel plaatsen omgeven door hagen, in de beekdalen bevinden zich vochtige weilanden en er zijn nog enkele hoogstamboomgaarden te vinden. Een voorbeeld daarvan is de Belletboomgaard die beheerd wordt door Het Limburgs Landschap. Hier worden peren geoogst en de appels waar onder andere Calvados van wordt gemaakt. De heuvels, beekjes, bronbosjes en natuurlijk de vakwerkboerderijen maken het totaal tot het karakteristieke landschap waar Zuid-Limburg bekend om staat. Hier is het in elk jaargetijde heerlijk wandelen.

Natuurlijk Limburg

Bij de afgeronde TV-serie hoort een speciaal jubileumboek ‘het verhaal achter…’,

inclusief wandelroutes over de 12 natuurgebieden. Dit is te bestellen via info@limburgs-landschap.nl of via 077-4737575.

← Vorig bericht

Premiére musical Inferno verschoven door het slechte weer

IBGV vraagt oplossing naweeën Tour de France

Volgend bericht →