Vrijdagavond was gemeenschapshuis Cascade in Vilt het decor voor het jaarlijkse Nieuwjaarstreffen. Een festiviteit die was georganiseerd door harmonie Amicitia om hiermee de start van het jubileumjaar te bewerkstelligen. “Amicitia bestaat 125 jaar en dat is uiteraard een gelegenheid om feest te vieren”, aldus voorzitter Ad Kleinjans.

Voorzitter

Nadat Kleinjans de bijna 200 aanwezigen had welkom geheten liet hij het wel en wee van de vereniging de revue passeren. Hij was verheugd te kunnen vertellen dat Amicitia een gezonde vereniging is. De harmonie telt 50 spelende leden, verder bestaat de vereniging  uit een zangkoor met 20 zangers en zangeressen, een verjaardagsactiecomité en zijn nog heel wat mensen op de achtergrond actief om ervoor te zorgen dat Amicitia een gezonde toekomst tegemoet kan zien.

Wat betreft de nabije toekomst presenteerde  de voorzitter het jubileumprogramma. Al snel werd duidelijk dat het bestuur en het jubileumcomité bepaald niet stil hebben gezeten.

In maart wordt een masterclass georganiseerd waarna op 7 april een concert plaatsvindt in samenwerking met harmonie Lentekrans uit Linne.

Het hoogtepunt vindt plaats op 30 juni. Op die dag is er een concert in het Openluchttheater waarbij naast de jubilerende harmonie ook de rockband Teagless uit Vilt zal optreden. Verder zullen Arno Piters, klarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest en Renée van Wegberg voor het voetlicht treden. Van Wegberg schittert momenteel als Liesbeth List in de musical over het leven van laatstgenoemde.

Op 3 november wordt in de Polfermolen een Open Podium georganiseerd onder de naam “Kiek – ins”. Iedereen wordt hierbij uitgenodigd om iets ten tonele te brengen. Het bespelen van een instrument, het zingen van een lied, dansen, jongleren, alles is mogelijk.

Onthulling

Het  jubileumprogramma werd met een applaus in ontvangst genomen, waarna wethouder jan Vermeer de eer had om de jubileumbanner te onthullen. Vervolgens presenteerden  Claudia Heijnen en Laura Costongs, vermomd als Bèr en Gérard, op luchtige wijze  de rest van het programma. Het eerste exemplaar van de  prachtige jubileumkalender werd overhandigd aan erelid Hub Blom, waarna het publiek kon genieten van muzikale optredens. De kinderen van de blazersklas, het schoolorkestje,  Iwan Kleijnen,  Miko Vrusch, de saxofoonsectie, een groep fluitisten en het duo Soraya Janssen en Thomas Martens kregen stuk voor stuk een langdurig applaus als waardering voor hun presentaties.

Video en foto’s Stef Grit, TV Valkenburg

Deze foto’s zijn gemaakt door Bert Martens