Judo weekeinde van JC de Kano

|
, , ,

In Born en HouthemOp zaterdag 15 december werden in sporthal “het Anker” in Born de dan-examens voor 1e, 2e en 3e dan gehouden. Van de 46 kandidaten wisten 35 judoka’s een hogere graad te behalen.
Josien Lodewick al 11 jaar lid en Gyuszi Parlag al 10 jaar lid van Judoclub “Kano” Houthem, wist met goed gevolg zijn 1e dan-examen af te ronden. Als eerste demonstreerde Josien de 3 serie’s van het Nage-No-Kata dat bestaat uit werptechnieken die rechts en links uitgevoerd dienen te worden. Gyuszi was vrijgesteld van dit onderdeel omdat hij zijn 100 wedstrijd-punten behaald had. Daarna volgde voor beide tachi-waza, wat inhoudt dat ze diverse werptechnieken, overnametechnieken en combinatietechnieken moet laten zien. Als laatste onderdeel voor de 1e dan was ne-waza aan de beurt. Hierin werden grondtechnieken getoond zoals houdgrepen, armklemmen, omstrengelingen, kanteltechnieken en bevrijdingstechnieken. Het is een zeer mooie prestatie om een 1e dan (zwarte band) te behalen.
Op zondag 16 december hield Judoclub “Kano” haar jaarlijkse “Geuldal judotoernooi”. Met bijna 400 deelnemers een druk bezet toernooi. Diverse judoka’s vielen in de prijzen, Brian Nederlands won in zijn poule op punten en behaalde de 1e prijs. Goud was er ook voor Max Frederiks die 2 keer met ippon scoorde, Lucca Caggiari eindigde in dezelfde categorie als tweede. Tom Dorren verloor zijn eerste partij maar wist na 4 winstpartijen (ippon) een verdiende tweede plaats te behalen. De lichtgewicht Fiorenza Ruijters behaalde brons.
De andere judoka’s vielen net buiten de prijzen.

← Vorig bericht

TV missen vanuit Schin op Geul en Gemeentegrot

€ 3000,= voor jeugdwerk

Volgend bericht →