Judoka Priscilla Amory uit Broekhem behaalt diploma J.J.L.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Judoka Priscilla Amory uit Broekhem behaalt diploma J.J.L.

Afgelopen zaterdag 3 juni 2006 behaalde de 18 jarige Priscilla Amory uit Broekhem haar diploma Jeugd Judo Leider in Mierlo. Na een cursus van 15 intensieve theorie lessen van ’s morgens 9.30 tot 16.15 en 30 uren stage lessen bij drie verschillende clubs, was voor Priscilla de dag aangebroken voor haar praktijk examen in Mierlo.Voor dit examen moest eerst haar stageverslag voldoende worden afgerond om mogen deel te nemen aan het praktijk examen.
Dat dit voldoende was kreeg ze op 1 mei te horen en werd haar succes gewenst voor het praktijkexamen. Voor dit examen moest ze vier judoka’s van de club meenemen om haar examen af te leggen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar en ze moesten in het bezit zijn van de gele tot en met de groene band. Deze vond ze in de judoka’s Cleo Lahaye, Joep Wouters, Noah Hazen en Thomas Brune van judoclub Kano uit Houthem waarvan ze zelf al 13 jaar lid is.
De examenles duurde een half uur en toen ze klaar was moest ze nog tot half vijf wachten op de uitslag.
De judoka’s gaven als mededeling aan Priscilla mee dat haar examenopdracht de mooiste was en dat ze dit graag voor haar hebben overgehad en dat ze een fijne dag hadden gehad. De judoka’s die Priscilla had meegenomen naar het examen moesten drie keer een half uur op de tatami aantreden omdat ze ook nog moesten judoën voor de andere examenkandidaten. Om half vijf kwam dan de verlossende uitslag en kreeg ze te horen dat ze geslaagd was.
Tijdens de diploma uitreiking was er ook een afgevaardigde van de minister van Sport en Welzijn aanwezig, hij vertelde dat hij het mooi vond dat iedereen was geslaagd en hoopte dan ook dat ze het voorbeeld bleven voor de toekomstige jeugd. Priscilla mag nu les gaan geven aan de jeugd van 5 tot en met 15 jaar en examens afnemen voor hogere graduatie tot en met de groene band.

← Vorig bericht

Opnamen TROS programma Gein op 't Plein

Camiel Eurlings las voor uit eigen poezie album

Volgend bericht →