Juniorcollege gaat voor één wens

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Juniorcollege gaat voor één wens

Namelijk de pannakooiHet Juniorcollege van burgemeester en wethouders was dinsdagmiddag op bezoek bij het seniorcollege van B&W. Jeugdburgemeester Stan Ackermans delegeerde aan wethouder kinderzaken Nemo Beckers om de wens te uitten.
Beckers hield een vurig pleidooi voor de aanschaf en realisatie van een pannakooi. Dit is een stalen kooi met een omheining waarbij men in een kleine ruimte het voetbalspel snel kan spelen. Eén tegen één.
Het juniorcollege werd gesteund door een burgerfractie, bestaande uit mama’s en twee afgevaardigden uit de Dorpsraad van Schin op Geul / Oud-Valkenburg. Zij attendeerden het college op een pannakooi in Eindhoven, naast het PSV terrein.
Het seniorcollege neemt de aanvraag mee, waarbij in een adem gezegd werd “dat er nu géén geld voorradig is”. Er dient ook een bouwvergunning aangevraagd te worden, aldus wethouder Jef Kleijnen.
Nuijtens ontpopte zich als “advocaat van de duivel” en streed voor de jeugd. “Welke wethouder wil in zijn vrije tijd meebouwen aan deze speelvoorziening” was zijn inzet. Kleijnen doorzag het spel en pareerde de aanval. “U krijgt na 1 juni veel vrije tijd burgemeester”.
Kleijnen wil bekijken of dit jeugdidee ook multifunctioneel te maken is. “Er komen geheid meer aanvragen als het eenmaal bekendheid krijgt” voorspelde hij.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2007

← Vorig bericht

Viering 75 jarig jubileum Struchter Boys, Schin op Geul

Verslag 14-04-2007 senioren L.T.C. Valkenburg

Volgend bericht →