junioren van ZC valkenburg scoren op NJK.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » junioren van ZC valkenburg scoren op NJK.

In het weekend van 13 tot en met 15 juni….hebben in Drachten de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 2008 plaatsgevonden. Tien zwemmers van ZC Valkenburg hebben hieraan met succes deelgenomen. In totaal konden 4 gouden, 10 zilveren en 7 bronzen medailles meegenomen worden naar Limburg. Hiermee eindigde ZC Valkenburg in een deelnemersveld van 60 verenigingen op de zevende plaats in het medailleklassement.
In het sfeervolle zwembad De Welle werden in drie dagen tijd in totaal 87 programmanummers afgewerkt. Twee keer kwam een estafetteteam van ZC valkenburg aan de start.
Op de 4x200m vrije slag wisten Lester Snackers, Mitch Notten, Ruben Klinkers en Jeroen Feijs de zilveren medaille te veroveren. In het allerlaatste programmanummer werden Jeroen Feijs, Scott Delbressine, Mitch Notten en Lester Snackers ontzettend opgezweept door de enthousiaste supporters en zwommen zij op de 4x100m vrije slag naar een tweede plek, op slechts 54/100 seconde achterstand van de winnaars.
Lucas Greven (1995) uit Munstergeleen had zich op zeven afstanden gekwalificeerd. Op de 200m en de 400m wisselslag was hij zijn leeftijdsgenoten ver vooruit en veroverde op beide afstanden de kampioenstitel. Verder zwom hij nog 3 keer naar een tweede plaats en 1 keer naar een derde plaats, steeds in een persoonlijke record. Op het einde van deze kampioenschappen bleek dat Lucas met zijn prestaties winnaar was geworden in het Speedoklassement van zijn jaargang.
Mitch Notten (1992), afkomstig uit Brunssum, mocht naast de twee estafettestarts zes keer aan de start komen op een individueel nummer. Op de 200m vlinderslag was hij zijn tegenstanders te snel af en hij werd dus Nederlands kampioen op deze discipline. Bij de overige starts veroverde hij nog twee zilveren en 1 bronzen medaille.
Scott Delbressinne (1992) uit Munstergeleen kwam met succes uit op de 200m schoolslag en werd daar Nederlands kampioen. De schoolslagspecialist startte eveneens op de 100m en werd daar derde.
De Geleense Jeroen Feijs (1992) had zich voor vier individuele starts gekwalificeerd. Elke race zette hij een persoonlijk record neer en wist op de 100 en 200m rugslag zilver te behalen.
Lester Snackers, de veertien-jarige zwemmer uit Heerlen, kwam vier keer individueel aan de start en veroverde de tweede plek op de 400m vrije slag. Met persoonlijke records op de 50, 100 en 200m vrije slag wist hij op de 200m nog een bronzen medaille te winnen.
Arthur van Noorden, de dertienjarige zwemmer uit Berg en Terblijt, was vorig jaar ook al present op de NJK. Toen moest hij genoegen nemen met eindklasseringen ver boven de tiende plaats. Deze keer wist hij op al zijn zeven starts een persoonlijk record neer te zetten en steeds te eindigen in de top tien. De 400m vrije slag, 200m rugslag en de 400m wisselslag waren zelfs goed voor een bronzen medaille.
Mart Theunissen de jongste deelnemer van ZC Valkenburg, die in augustus dertien jaar wordt, boekte op korte tijd veel vooruitgang. Pas in mei tijdens de Limburgse Kampioenschappen behaalde hij limieten op de 100 en 200m vrije slag en op de 100 en 200m schoolslag. Met opnieuw vier persoonlijke records eindigde hij op alle vier de afstanden in de toptien.

← Vorig bericht

Kluis op Walem heeft stroom

Broekhemse succesvol in Duathlon Stein

Volgend bericht →