K.C.R-project voor beeldje 'Frater Venantius'.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » K.C.R-project voor beeldje 'Frater Venantius'.

Wim Sonneveld’s creatie zette Schin op Geul op de kaart.De Heemkundevereniging Schin op Geul heeft met medewerking van de Kunst en Cultuurraad Valkenburg een initiatief gestart om op een centrale plaats in deze kern een beeldje te plaatsen van deze niet bestaande geestelijke, Frater Venantius.
Frater Venantius uit Schin op Geul groeide in de jaren zeventig van de vorige eeuw uit in een conference van Wim Sonneveld tot een nationale figuur. De komende tijd wordt door een aantal mensen uit het dorp samen met de aangezochte kunstenares uit Strucht, Nellie Vincken, nagedacht over hoe dit kunstwerk vorm te geven.
De feestelijke onthulling is voorzien voor 2014.

Om dit mogelijk te maken kunt U een gift storten op rekeningnummer 14 66 10 237 van de Heemkundevereniging S.o.G. (o.v.v. beeldje frater V).

Ieder bedrag is welkom.

Bijgaande foto van Wim Sonneveld (Frater Venantius) komt uit de Limburger van woensdag 3 februari 1965. De foto is gemaakt bij het bord van Schin op Geul in de Graafstraat. De foto komt uit het knipselarchief van mevrouw Kuipers – van Loo uit Schin op Geul.

KLIK HIER om Wim Sonneveld’s creatie van Frater Venantius te zien. KLIK HIER om meer te lezen over Wim Sonneveld.
← Vorig bericht

Lokale ondernemers sponsoren VV Berg '28.

Betaald parkeren in de Grachtstraat?

Volgend bericht →