Kamermuziek in de Kluis op Walem

Voorpagina » Nieuws » Kamermuziek in de Kluis op Walem

Het Nationale Kamermuziekfestival 2021 biedt drie dagen lang kleinschalige optredens op negentien bijzondere locaties in Nederland, zoals op De Kluis op de Sjaasberg.

Programma
Joe
Puglia speelt op vrijdagavond 8 oktober met zijn altviool o.a. suites van Bach en From unknown Silences‘ van Paulina Oliveros. Op zaterdag 9 oktober geeft Jeroen Dupont een solo vioolprogramma met werken van de Waalse componist Ysaÿe. In zijn vijfde sonate verklankt hij de zonsopkomst. Het tweede deel is een ritmische Danse Rustique en ook Bach en Hindemith verwerkten dansen in de sonates die Jeroen zal spelen. Op zondag 10 oktober speelt Nitzan Laster een cellosolo: Kodály neemt je mee in een wereld van kwarten, sekundes, sprongen en een ander idioom dan het standaard klassieke repertoire. Tenslotte speelt hij een verrassing uit Bachs suites.

Voorafgaand aan de concerten geven de vrijwilligers van de Kluis uitleg over de bewoners van de Kluis en neemt de boswachter van Natuurmonumenten je mee naar buiten en geeft uitleg over dit bijzondere plekje. Het volledige programma vind je hier: www.nm.nl/kmf

← Vorig bericht

Mooiste wegbermen van het Geuldal liggen in Valkenburg

Broekhem krijgt meer levende, groene tuinen

Volgend bericht →