Kamervragen geluidsoverlast A79 bij Goudenrood

Voorpagina » Toerisme » Kamervragen geluidsoverlast A79 bij Goudenrood

CDA heeft Tweede Kamervragen gesteld omtrent de geluidsoverlast die al jaren door de autosnelweg A79 in de Houthemse wijk Goudenrood heerst. PvdA en VVD hebben zich bereid verklaard zich achter de inhoud van de vragen te scharen. Een stap in de goede richting. Het wachten op daden duurt echter lang en het geduld van de bewoners in Houthem wordt op de proef gesteld. Al meer dan 25 jaar. Nu er eindelijk voorzichtige stappen worden gezet, wordt een oplossing gedwarsboomd door de actuele stikstofcrisis en PFAS-problemen.
Geluidsschermen
Onlangs is er toch succes geboekt. Rijkswaterstaat Zuid-Nederland heeft aangegeven aan zowel wethouder Remy Meijers (P.G.P.) als in gesprekken met het kernoverleg “Wij Houthem-St.Gerlach” dat de geluidsschermen er zeer mogelijk toch gaan komen.

Bezoek
Op zaterdag 2 februari heeft Martijn van Helvert, op uitnodiging van CDA Valkenburg aan de Geul, de wijk Goudenrood in Houthem bezocht. Het CDA en een afvaardiging van PGP Valkenburg waren daar destijds ook bij aanwezig. Hij heeft daar met diverse inwoners zelf gesproken over hun zorgen en de last die zij ervaren van het geluid afkomstig van de A79.

Om de kamervragen kracht bij te zetten heeft CDA Valkenburg aan de Geul in de voorbereiding contact gehad met de gedeputeerde van  de provincie Limburg, Hubert Mackus. Hij zegde toe om Rijkswaterstaat te blijven herinneren aan het belang van een goed onderhouden ZOAB-wegdek (dat is Zeer Open Asfalt Beton, red).

De kamervragen zijn HIER in te zien.
Foto Goudenrood en A79 vanuit de lucht – Google Earth
← Vorig bericht

Wie ontvangt de 'Vredesprijs'

Schoonbronstraat in Kerstsfeer

Volgend bericht →