Kasteeltuin Oud-Valkenburg gratis toegankelijk in kader van Molendag

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Oud Valkenburg » Kasteeltuin Oud-Valkenburg gratis toegankelijk in kader van Molendag

En leuke speurtocht voor kinderen.Op zondag 5 oktober wordt in Limburg de jaarlijkse provinciale molendag georganiseerd. In het kader hiervan is op die dag kasteeltuin Oud-Valkenburg en de bij de tuin liggende watermolen van kasteel Schaloen gratis toegankelijk van 10.30 uur tot 16.30 uur.
Er zijn enkele stands, waar bezoekers informatie kunnen krijgen over het werk dat het IVN Valkenburg aan de Geul verricht. Deze vereniging onderhoudt en beheert de tuin en de molen en zorgt ook voor openstelling ervan. Overigens is deze dag de tuin voor de laatste keer dit jaar geopend.
Er is verder een stand waar men tweedehands natuurboeken kopen kan. Kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht met als thema weer en klimaat. De prijswinnaars van deze speurtocht worden rond 16.00 uur bekend gemaakt.
Kijk op www.limburgsemolens.nl om te zien welke molens op zondag 5 oktober geopend zijn. Iedereen is van harte welkom op de Limburgse molens die tijdens deze dag zijn opengesteld. De Limburgse Molendag wordt georganiseerd door het Gilde van Vrijwillige Molenaars, afdeling Limburg in samenwerking met de Molenstichting Limburg.

← Vorig bericht

Nieuw web-tv item voor deze week

UMTS-masten in Berg en Vilt

Volgend bericht →

Plaats een reactie