Keet JOP wordt weggehaald, nieuw ontwerp door architect

Voorpagina » Toerisme » Keet JOP wordt weggehaald, nieuw ontwerp door architect

De keet waarin de Jongeren Opvang Plek (J.O.P.) is gehuisvest, wordt weggehaald. Dat heeft het college van B&W besloten. De verleende omgevingsvergunning wordt ingetrokken en de bezwaren van omwonenden niet-ontvankelijk verklaard.
Te koop
De keet wordt weggehaald en tijdelijk opgeslagen op het gemeentelager. “De keet is te koop”, aldus Meijers. Door het verwijderen van de keet zal de architect van de stichting Jeugdbeweging Valkenburg opdracht krijgen een nieuw jeugdhonk en J.O.P. te laten uitwerken en realiseren.
In de tussentijd zal een informatiepunt er geplaatst worden. Zo’n informatiepunt vindt u op de kop Cauberg en bij het binnenrijden van Valkenburg ter hoogte van de parkeerplaats van het Geulpark (links op de foto).

Problemen en overlast

Vanaf het begin dat de keet voor de jongeren op het terrein van de rolschaatsbaan stond, zijn er vele meldingen van de buurt van overlast gevende jongeren geweest. De oplossing om de jeugd van Broekhem-noord ergens een eigen plekje te geven monde enkele jaren uit in de keuze voor de voormalige rolschaatsbaan. Vele vergaderingen over de problemen met het JOP en vooral de problemen die de omgeving ondervond plus het ontbreken van een goed jeugdbeleid, zijn in de afgelopen jaren de revue gepasseerd. De laatste vergadering op maandag 27 januari in de commissie Sociaal Domein, gaf wethouder Meijers aan dat het hoofdpijndossier hem slapeloze nachten bracht. De buurt had al eerder veel problemen en slapeloze nachten met de situatie. Ondanks dit gedoogde de gemeente de situatie rond het JOP. Nu is een beslissing gevallen.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Vogel vast in gaskachel in Sibbe

Controle Cauberg: zeven processen-verbaal

Volgend bericht →