Kennismakingsgesprek met mogelijk nieuwe eigenaar Boslust

Voorpagina » Nieuws » Kennismakingsgesprek met mogelijk nieuwe eigenaar Boslust

Er heeft recent een kennismakingsgesprek plaatsgevonden tussen de huidige eigenaar van huize Boslust en een potentieel nieuwe eigenaar, een projectontwikkelaar, zoals wethouder Carlo Vankan (AB) het uitdrukte aan het begin van de raadsvergadering van maandagavond 21 juni. Vankan antwoordde op vragen van CDA-raadslid Thomas Brune die signalen had ontvangen dat er nieuwe ontwikkelingen waren rond Boslust, oftewel het voormalige Ignatius College in Broekhem-Noord. “Tijdens dat gesprek zijn alle mogelijkheden aan de orde geweest,” aldus Vankan.

Betrek wijk Broekhem-Noord bij plannen
De gemeente heeft de potentieel nieuwe eigenaar op het hart gedrukt er veel waarde aan wordt gehecht dat de omgeving van huize Boslust vanaf het eerste moment bij alle plannen wordt betrokken. “Wij hebben samen met de potentiële koper uitgebreid gekeken naar de mogelijkheden die het huidige bestemmingsplan biedt. Bij een nieuwe ontwikkeling zal de gemeenteraad nog over een aanpassing van het bestemmingsplan moeten beslissen.” Wie de mogelijk nieuwe eigenaar wordt, is niet door Vankan bekendgemaakt. “Dat laat ik aan hem over,” zei Vankan.

Leegstand
Boslust brandde in 2002 gedeeltelijk af. Het in verval geraakte complex wisselde daarna meerdere keren van eigenaar. De huidige eigenaar – Projectontwikkelaar LMEY  – had in 2017 grootse plannen. LMEY wilde het klooster ombouwen tot een vijfsterren hotel met meer dan 200 kamers. Er zijn plannen gemaakt, de buurt is ingelicht en zelfs de omgeving van Broekhem-Noord zou verkeerstechnisch helemaal op de schop gaan. Uiteindelijk zijn alle plannen weer in de ijskast gezet. Natuurlijk speelt de coronapandemie een grote rol bij de ontwikkeling van het voormalige klooster.

Vooralsnog zal er niets veranderen in de huidige aanblik van het gebouw.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Heffing op afvalstoffen stijgt met € 50,-

Geluidswand Openluchttheater valt duurder uit

Volgend bericht →