Kerkdiensten in Schin op Geul worden verplaatst

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Kerkdiensten in Schin op Geul worden verplaatst

Naar gemeenschapshuis ’t Geboew.Onderstaand de tekst van het ontvangen persbericht van het Kerkbestuur van de Mauritiusparochie in Schin op Geul:
“In het parochieblad van deze maand hebben wij U al geïnformeerd over de problemen met de verwarming in onze kerk.
Door vorstschade is de kelder, waarin de CV-installatie staat, ondergelopen met alle gevolgen van dien.
Inmiddels is duidelijk geworden dat de schade zeer groot is en dat het in ieder geval nog wel even zal duren voordat alles weer naar behoren functioneert.
Er is nog onderzocht of een tijdelijke oplossing mogelijk was met bijvoorbeeld losse verwarmingselementen (zg. heaters) maar gezien de grootte van de kerk blijkt dat zowel technisch als financieel geen haalbare optie.
Omdat de huidige situatie van een onverwarmde kerk niet langer acceptabel is, is er nu voor gekozen om de eucharistievieringen op een andere locatie te doen plaatsvinden. Hierbij is gekozen voor ons gemeenschapshuis.
Daarom zullen met ingang van komende zaterdag 14 februari as. voorlopig alle H.Missen plaatsvinden in gemeenschapshuis ’t Geboew. Hiervoor wordt de kleine zaal ingericht; de toegang is via de zij-ingang aan de Mauritiussingel 17. Ook voor bijzondere diensten (bijv. uitvaarten) wordt in principe van deze ruimte gebruik gemaakt. Wil men begrafenisdiensten toch graag in de kerk, dan moet er wel terdege rekening worden gehouden met een zeer koude kerk.
Hoelang dit alles precies gaat duren weten we op dit moment nog niet; in ieder geval komt de lente eraan, waarmee de ergste kou uit de lucht zal zijn. Hopelijk kunnen we het hoogfeest van Pasen weer in onze kerk vieren.
Aan het herstel van de verwarming wordt intussen ook hard gewerkt; waarschijnlijk zal er een nieuwe CV-installatie nodig zijn. We houden U via de Mauritiusbode op de hoogte en vragen Uw begrip voor het tijdelijke ongemak”.

← Vorig bericht

Zege B-team op Heerlen

Snelheidsbeperking op Emmaberg

Volgend bericht →