Kerkelijk zangkoor een eeuw jong

Voorpagina » Toerisme » Kerkelijk zangkoor een eeuw jong

Kerkelijk zangkoor St. Caecilia uit Houthem viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan. Op zondag 1 juli vond een feestelijke opluistering plaats van de hoogmis om 9.30 uur in de St. Gerlachuskerk. Hieraan werd medewerking verleend door de solisten Claudia Couwenbergh (sopraan), Lien Haegeman (alt), Pascal Pittie (tenor) en Bart van Kerkvoort (bas). Aan het orgel werd het koor begeleid door Jo Louppen en Fons Pieters.
Ten uitvoer gebracht werd de Orgelsolomesse, Missa Brevis in C-dur, van Wolfgang Amadeus Mozart, alsmede enkele motetten van Gebhardt, Mozart, Rathbone en Van Beethoven. Het geheel stond onder leiding van dirigente Bernarda van Kerkvoort-Meessen. Na afloop was tijdens een receptie in de kruisgang van het Heiligdom van St. Gerlach, gelegenheid de leden van het koor te feliciteren. Onder het genot van een drankje passeerden daar de afgelopen 100 jaar de revue passeren.
Het koor wil overigens graag nog nieuwe leden verwelkomen. Als u graag samen zingt, kom dan eens kijken en luisteren op onze repetitieavond in Dorpscentrum de Holle Eik, Baron de Selysstraat 4 in Houthem-St. Gerlach. Vanaf 22 augustus repeteren we weer, iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Willem Bolt, 043 – 604 24 64.
Foto’s Nancy Hardy-Janssen, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Nieuwe ruiterbak na modderstroom

Gemeente gaat kerstmarkt Gemeentegrot exploiteren

Volgend bericht →