Kernoverleg in Sibbe-IJzeren gestart

Voorpagina » Toerisme » Kernoverleg in Sibbe-IJzeren gestart

In april 2019 werd een huis-aan-huis-enquete gehouden in de kern Sibbe-IJzeren. De inwoners konden hierop aangeven of ook in Sibbe-IJzeren een kernoverleg moest worden opgericht, als laatste in de gemeente Valkenburg aan de Geul.
Nieuw kernoverleg
En dat gebeurde. 
De eerste bijeenkomst werd vrijdag 7 februari druk bezocht. Het bestuur stelde zich hier voor met de diverse leden o.a. Evelien Heuts, voorzitter; Pedro Moonen, secretaris en Cleo Janssen, penningmeester. Uit de ontvangen opmerkingen van de bewoners werd al een lijst samengesteld waarin genoemd werden: overlast hondenpoep, sluipverkeer, parkeerproblemen, groenonderhoud, onveilige school-thuis-route voor de kinderen en zelfs een voorstel voor eenrichtingsverkeer in Sibbe. Ook sneller internet met glasvezel, maar dat lukt niet voor 2025 i.v.m. de gemeentelijke financiën.
Speeltuin
Het opknappen van de speeltuin achter de kerk op de Beckerswei, al toegezegd door de gemeente met openingstijden vanaf 2021 van carnaval tot november. Met de basisschool en Innovo zijn gesprekken gestart om een speeltuin voor de jeugd in te richten op het schoolplein.
Als openingshandeling werd burgemeester Schrijen en enkele wielerveteranen uit Sibbe het boekje aangeboden: “Fausto Coppi sliep een nacht in IJzeren”, met oude verhalen uit deze kern geschreven door Jos van Wersch.
Foto’s Hein Reuters, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Computerclub Houthem start met inloopmiddagen

Andy & Roy eindigen op 15de plek bij L.V.K.

Volgend bericht →