Kerstactie levert recordbedrag van 16.000 euro op

Voorpagina » Nieuws » Kerstactie levert recordbedrag van 16.000 euro op

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 3 januari heeft wethouder Kevin Rouwette namens de gemeente Valkenburg aan de Geul een cheque ter waarde van 16.083 euro aangeboden aan de Vincentiusvereniging Valkenburg. De opbrengst kwam tot stand tijdens de Goede Doelen Actie ‘Make a wish’ die tijdens de Kerstmarkt 2022 in de Gemeentegrot werd georganiseerd. Bezoekers van de kerstmarkt konden een kerstwens opschrijven en deze tegen betaling van 1 euro in een glazen bol in een van de kerstbomen ophangen. De opbrengst bestond uit de verkoop van de genoemde kerstballen plus een vrije gave bij de toiletten.

Vincentiusvereniging Valkenburg
De Vincentiusvereniging is een lokale vrijwilligersorganisatie, die armoedebestrijding en persoonlijke hulpverlening een structurele bijdrage wil leveren aan zwakkeren en kwetsbaren in de samenleving. Ze biedt directe noodhulp, komt op voor groepen in problemen en binden de strijd aan tegen de oorzaken van menselijk leed.

Derde goede doelen actie
In 2019 startte de gemeente als exploitant van de Kerstmarkt in de Gemeentegrot een ‘Goede Doelen Actie’. De eerste twee jaren was de Kindervallei in Houthem het goede doel. Een instelling die zwaar beperkte kinderen en hun gezin aan een paar fijne vakantiedagen helpt. De bedragen in 2019 en 2021 waren respectievelijk 5.700 en 6.740 euro. In 2020 was er door corona geen Kerstmarkt.

Foto gemeente Valkenburg aan de Geul

← Vorig bericht

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Prevoo: ‘Laten we de kloof dichten’

Valkenburg Centrum krijgt er twee Social Sofa’s bij

Volgend bericht →