Kerststad Valkenburg gaat – vooralsnog – door

|
, , , , ,

Voorpagina » Nieuws » Kerststad Valkenburg gaat – vooralsnog – door

Ondanks de afgelastingen van de organisaties van de Fluweelengrot kerstmarkt en het niet doorgaan van de Christmas Parade door de straten van Valkenburg, gaan de volgende organisaties door met de voorbereidingen om vanaf half november open te gaan. Met beperkingen en aanvullende veiligheidsmaatregelen.
Santa’s Village op het Th.Dorrenplein, Kerst in MergelRijk aan de Daalhemerweg,  Kerstmarkt Wilhelminatoren en het Christmasfestival in het Sprookjesbos.

Beperking aantallen bezoekers
Een belangrijke aanpassing als gevolg van de veiligheidsmaatregelen is een beperking van het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in de grot aanwezig mag zijn. Om het houden van voldoende afstand te waarborgen geldt dat het aantal toeschouwers dat op enig moment tegelijkertijd in de grot aanwezig mag zijn beperkt wordt tot 610. In 2019 was dat aantal nog 1.395.

Tickets vooraf bestellen
Tickets moeten vooraf online worden gereserveerd binnen vastgestelde tijdsblokken. Andere veiligheidsmaatregelen zijn een check van de lichaamstemperatuur vóórdat de grot betreden wordt, een ruimere inrichting van het grotpleintje en een versoberde catering in de grot zelf. Ook zullen speciale gastvrouwen en gastheren bezoekers aan ingang en uitgang begeleiden zodat zoveel mogelijk doorstroming plaats vindt.

Aankleding Gemeentegrot
Het aantal standhouders en de inrichting van de grot blijft grotendeels gelijk aan vorige edities. Er zijn enkele nieuwe stands en ook de aankleding zal op sommige punten in de grot anders zijn. De aankleding zal sfeervol en deels vernieuwend zijn.

Tekort loopt op voor editie 2020
Deze aanvullende maatregelen leiden ertoe dat de stuurgroep Kerstmarkt Gemeentegrot rekening houdt met een fors verlies op de exploitatie. Er wordt een tekort begroot dat ligt tussen € 200.000,- en € 600.000,-. “De realiteit zal van veel factoren afhankelijk zijn”, aldus de brief.

Enkele vernieuwingen
Er worden enkele vernieuwingen toch ingevuld zoals een uitgebreid cultureel programma op straat. Met straatartiesten, muziekgroepjes, lokale verenigingen, optredens op kleine podia of al lopend door de straten van het centrum. Getracht wordt een programma te ontwikkelen waardoor van 13 november tot en met de eerste week van januari regelmatig per week kleinere activiteiten zijn. En er is meer sfeerverlichting en worden er meer sfeerobjecten in het centrum geplaatst.

Komt u vanaf half november naar Kerststad Valkenburg, plan uw bezoek vooraf goed en reserveer.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Kerstparade Valkenburg gaat niet door

Onzekerheid rond bestaan openbare toiletten

Volgend bericht →