Kettingactie tegen Tihange en Doel

Voorpagina » Toerisme » Kettingactie tegen Tihange en Doel

Komende zondag wordt de menselijke kettingactie gehouden om de kerncentrales van het Belgische Tihange en Doel te sluiten. De JOVD, de Jongeren Organisatie voor Vrijheid en Democratie in Limburg vindt het paniekzaaierij: “Een logische emotionele reactie, maar kijkend naar de feiten is er geen reden tot het aanzetten van grote publieke ontsteltenis. De VVD-jongeren vinden het onverstaanbaar dat verschillende overheden deze demonstraties financieel steunen”.
De Valkenburgse gemeenteraad ondersteunt de actie. “In de laatste raadsvergadering heeft de gemeenteraad zich op initiatief van de PGP unaniem uitgesproken om de publieksacties tegen Tihange te ondersteunen”, aldus een quote uit het persbericht.
De provincie Limburg heeft diverse verkeersmaatregelen genomen om de actie in goede banen te leiden.
Over de gehele lengte van het traject Tihange-Luik-Maastricht-Aken wordt de snelheid teruggebracht naar 30 km per uur. Daarnaast blijven de aansluitingen vanaf de N278 (provinciale weg Maastricht-Vaals) bij Wittem (N595) en Nijswiller (N281) open voor doorgaand verkeer. Bij Cadier en Keer, ter hoogte van de Dorpsstraat, zal de ketting de N278 kruisen. Doorgaand verkeer moet echter mogelijk blijven, ook in verband met hulpdiensten zoals politie, brandweer en ambulance. Parkeren wordt op 25 juni toegestaan in de groenbermen langs het fietspad aan de linkerzijde, redenerend in de rijrichting van Maastricht naar Vaals.
Kijk voor meer info en aanmelden op http://www.kettingreactie-tihange.eu\
Er zijn 60.000 deelnemers nodig. Op dit moment zijn bijna 30.000 mensen ingeschreven die meedoen.
Op zondag 25 juni tussen 14.00 en 15.00 uur vindt de mensenketting plaats die de onmiddellijke sluiting van de kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 eist. Mensen uit drie landen (Nederland, België en Duitsland) protesteren samen voor een gemeenschappelijk doel.

← Vorig bericht

Openluchtconcert 'Tussen Pinkpop en Polka' van Walram

Twee parkeersystemen naast elkaar?

Volgend bericht →