Kinderen nemen nieuwe schoolroute in gebruik

Voorpagina » Toerisme » Kinderen nemen nieuwe schoolroute in gebruik

Kinderen van de Heilig Hart basisschool uit Sibbe-IJzeren namen al fietsend de vernieuwde weg tussen Bemelen en Sibbe in gebruik. De gerenoveerde weg is aan beide kanten voorzien van rode fietssuggestiestroken. “Daarmee ligt de nadruk van de aanpassingen op de verbetering van de verkeersveiligheid voor de zwakkere verkeersdeelnemer, de fietser”, aldus wethouder verkeer Carlo Vankan.
De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft op vele wegen de fietssuggestiestroken aangelegd. Meestal in een rode kleur. Goed onderscheidend van de zwarte rijbaan. Maar dat is niet overal het geval. Op veel verbindingsstraten is de fietser nog aan zijn/haar lot overgelaten. In dit artikel heeft TV Valkenburg daarom verduidelijking gevraagd aan de wethouder. Probleem vormt het verlenen van geld om de losse einden letterlijk aan elkaar te knopen.
Het volgende project in het kader van de veilige fietsroutes staat op stapel, zegt Vankan. Dat is de fietsstructuur bij de rotonde in Strabeek.
Zondag in het programma TV  Valkenburg Vandaag wordt aandacht geschonken aan de ‘opening’ van de weg en zal gedeputeerde Geurts zijn mening geven of hij gelukkig is dat de veilige schoolroute ophoudt bij de gemeentegrens in Bemelen. Kinderen uit Bemelen die dagelijks gebruik maken van deze weg geven hun duidelijke mening hierover.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Chinese delegatie bezoekt eind deze maand Valkenburg

Cornelius-oktaaf in Schin op Geul

Volgend bericht →