Kinderen stellen zelf receptenboekje samen.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Kinderen stellen zelf receptenboekje samen.

Gemeente doet donatie aan War Child.Dinsdag hadden 18 kinderen van OBS Berg uit Berg een ontbijtje bij burgemeester Eurlings en loco-burgemeester Bert Dauven in de raadzaal. Aan het eind van het ontbijt betaalde Eurlings voor het ontbijt met een donatie aan War Child, dit jaar het goede doel van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’ met een cheque van € 216,=.

Bert Dauven bood de Bergse kinderen een receptenboekje aan, samengesteld door kinderen uit deze gemeente in het kader van het gezondheidsproject ‘Buurtkracht’. Alle kinde-ren in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven of basisscho-len in deze gemeente krijgen dit receptenboekje.

Het Burgemeestersontbijt in meer dan 200 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 11e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Ontbijten helpt de darmen op gang, voorkomt concentratieproblemen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt.

Foto’s gemeente Valkenburg aan de Geul © 2013

← Vorig bericht

Inbraak gemeenschapshuis in Vilt.

Weekmarkt wordt verplaatst naar Berkelplein.

Volgend bericht →