Kindergeheimen voor Moederdag in de Wereldwinkel

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Kindergeheimen voor Moederdag in de Wereldwinkel

Vanaf zaterdag 6 mei tot Moederdag wordt er een geheime plek voor kinderen gemaakt in de Wereldwinkel. Moeders en vaders mogen daar niet komen. Alle kinderen, die een doosje kopen, mogen daar iets tekenen of schrijven voor hun moeder, wat dan in dat doosje mee verpakt wordt.

Een doos lijkt zo gewoon, maar is toch heel bijzonder. Vooral als je er iets in doet, wat alleen voor die ene bestemd is: voor een geliefde, een vriend, een kind, een vader of moeder.

Daarom heeft de Wereldwinkel alle doosjes, dozen en kistjes verzameld. Het zijn er zo veel en ze zijn zo verschillend. Kleine en grote, goedkope en dure, van hout, steen, geschept papier, riet, blad, ingelegd met koper, bamboe, gedroogde blaadjes, beschilderd met vogels en bloemen, uit Thailand, India, Indonesië, Nepal, Kenia, Ghana, Guatemala. De makers ervan hebben ze gemaakt met soms eeuwenoude technieken. Door het kopen van zo’n doosje worden ze gesteund, want zij hebben een ‘eerlijk loon’ gehad voor hun arbeid. Een cadeau voor moeders van moeders, die door dat eerlijke loon hun kinderen naar school kunnen laten gaan. Een dubbel cadeau dus.

Kinderen kunnen vanaf heden tot Moederdag terecht op de geheime plek in de Wereldwinkel in de Lindenlaan 24 a om daar van een klein cadeautje iets bijzonders te maken. Kinderen kunnen ook thuis al een mooie wens maken en dit in een mooi doosje van de Wereldwinkel feestelijk laten inpakken.

Wereldwinkel Valkenburg a/d Geul

Tel: 043 – 6040805

← Vorig bericht

Die Kaiser Buam presenteert haar nieuwste CD

Recreatieve fietsdag in Valkenburg

Volgend bericht →