Kinderlintjes voor Maxime en Anouk Brouns en Mike Eggen

|
, ,

Voorpagina » Toerisme » Kinderlintjes voor Maxime en Anouk Brouns en Mike Eggen

Tijdens de jaarlijkse Koningsborrel heeft burgemeester Martin Eurlings drie Kinderlintjes uitgereikt aan de zusjes Maxime en Anouk Brouns uit Houthem-St.Gerlach en Mike Eggen uit Vilt.

Maxime en Anouk Brouns
Maxime (13 jaar) en Anouk (16 jaar) hebben vorig jaar in mei hun moeder verloren aan kanker. Gedurende de twee jaar dat hun moeder al het vooruitzicht had niet meer beter te worden, hebben zij zo goed en kwaad als kon verder hun leven geleid en thuis opgevangen wat mogelijk was. De laatste weken van het leven van hun moeder waren erg zwaar. Zij is thuis gebleven tot het einde. De kracht waarmee deze meiden haar ondersteunden en haar liefdevol verzorgden was bewonderenswaardig. Deze twee bijzondere kinderen verdienen een steuntje in de rug, een teken dat gezien wordt wat zij gedaan hebben en elke dag nog doen.
Mike Eggen
Mike (15 jaar) is actief lid van de “Dam- en Schaakvereniging Houthem”, : Als negenjarige ging Mike al mee naar Praag en om daar deel te nemen aan een internationaal schaaktoernooi voor jongeren met en zonder lichamelijke beperkingen. Vanaf die tijd gaat Mike ieder jaar mee naar het buitenland. Mike houdt rekening met iedereen, heeft aandacht voor de ander en heeft een positieve uitstraling op de andere schakers. Het motto van Euro-Chess is “Friends beyond borders”. Dat brengt Mike in praktijk. Dit jaar bereidt hij samen met jongeren van Adelante Euro-Chess 2016 voor. Hij is actief lid van het jongerencomité van Euro-Chess 2016, dat dit jaar  van 29 april t/m 7 mei wordt georganiseerd in Adelante Kindervallei in Houthem. Mike is hèt voorbeeld van een jongere, die zich met succes inzet voor integratie van jongeren met een lichamelijke beperking in onze samenleving.
De gegevens zijn aangeleverd door Astrid Ceulemans va de gemeente Valkenburg aan de Geul en de foto van alle (bijna) ontvangers van een Koninklijke Onderscheiding dit jaar.

← Vorig bericht

Jónkheid 'klauwt' mei-den uit park Dersaborg

Ondanks guur weer toch Koningsfeest Schin op Geul

Volgend bericht →