Kindertelefoon zoekt vrijwillgers

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Kindertelefoon zoekt vrijwillgers

Iedereen krijgt basistraining

De Kindertelefoon Limburg start meteen na de zomervakantie een basistraining voor nieuwe vrijwilligers. Dit voor telefoon en chat.

De Kindertelefoon is een organisatie waar jongeren tot 18 jaar terecht kunnen met hun vragen en problemen. Dit via de telefoon en via chat.

Het (gratis) telefoonnummer 0800-0432 is elke dag van 14.00- 20.00 uur bereikbaar. Chatten kan ook elke dag via de website www.kindertelefoon.nl

De Kindertelefoon werkt vanuit 19 locaties in Nederland. In Limburg is de dienst ondergebracht bij de Stichting Telehulpverlening Limburg.

Opleiding

Er wordt gebeld en gechat over allerlei onderwerpen, verliefdheid, ruzie, schoolproblemen,

pesten. Soms kleine vragen, soms grote problemen. Vrijwilligers moeten dus van alle markten thuis zijn.

Daarom krijgen ze, voordat ze aan het werk gaan eerst een basistraining. Die training wordt gegeven door trainers die zelf de Kiriderte1efoonacademie gevolgd hebben. In de training komen komen gespreks- en chatvaardigheden aan bod en wordt. er gekeken naar thema’ s waar veel over gebeld wordt. Ook is er een stage aan de telefoon en pc.

Na afsluiten van de training sluiten vrijwilligers een contract af met de Kindertelefoon en dan gaan ze echt aan het werk. Ook dan zijn er nog regelmatig werkbesprekingen en groepsbijeenkomsten.

De Kindertelefoon vraagt van vrijwilligers om 4 uur per week beschikbaar te zijn voor chat en telefoon. Dit op tijden die in overleg vastgelegd worden.

Natuurlijk is er een reiskostenvergoeding en zijn vrijwilligers verzekerd.

Werken bij de Kindertelefoon is boeiend, leerzaam, en leuk. Je doet er enorm veel ervaring op, die je zowel privé of in je werk of studie kunt gebruiken-

Basistraining

De basistraining start meteen na de zomervakantie. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen een informatiepakket aanvragen via telefoonnummer 045-5719166 of via de website www.telehulplimburg.nl

← Vorig bericht

Wapens en drugs gevonden bij preventief fouilleren

Rookverbod ontmoedigt Nederlandse horeca

Volgend bericht →