Kiosk Th.Dorrenplein zaterdag ontmanteld.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Kiosk Th.Dorrenplein zaterdag ontmanteld.

Wellicht wordt het een mobiele kiosk in Houthem.Leden van diverse Houthemse verenigingen zijn zaterdagmorgen gestart met de ontmanteling van de kiosk op het Theodoor Dorrenplein. Dorpsraad voorzitter Raymond Lodewick laat weten dat enkele Houthemse verenigingen wel mogelijkheden zien in hergebruik van de kiosk in hun kern.

"Bijvoorbeeld bij de zomerkermis, het zestalschieten, activiteiten op sportcomplex en bij nog veel meer activiteiten willen we deze kiosk inzetten, wellicht op een mobiele manier", aldus de voorzitter.

Daarvoor zijn vele aanpassingen nodig. Dat zal veel tijd en overleg vragen. Het duurt even voordat de kiosk in Houthem zijn plekje gevonden heeft. "Wellicht zal voor de plaatsing een bestemmingsplan procedure noodzakelijk zijn", verwacht Lodewick.

Hoe dan ook, de kiosk in het centrum moest snel afgebroken worden. De kiosk is overbodig geworden in de nieuwe centrumplannen. Deze mogelijkheid hebben we met beide handen aangegrepen aldus Lodewick. "Weg is weg en dat zou jammer zijn".
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

Twaalfduizend toeristen starten vanuit Valkenburg.

Enrico Gasparotto wint Amstel Gold Race.

Volgend bericht →