Kioso in gesprek met mogelijke samenwerkingspartners

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Kioso in gesprek met mogelijke samenwerkingspartners

Stichting Kioso te Valkenburg a/d Geul en Meerssen, biedt haar cliënten in een viertal zorgcentra een uitgebreid pakket van diensten aan op het gebied van Zorg, Wonen en Welzijn.
Te weten: zorgcentrum Beukeloord in Meerssen (100 cliënten), Fonterhof in Berg en Terblijt (60 cliënten), Oosterbeemd in Valkenburg aan de Geul (100 cliënten) en de Wilgenhof in Bunde (50 cliënten).
Daarnaast doen ook andere cliënten in de genoemde gemeenten, maar woonachtig in aanleun-, inleun- en seniorenwoningen of nog geheel zelfstandig thuis, regelmatig een beroep op de zorg- en dienstverlening van Kioso.
In het belang van cliënten en medewerkers onderzoekt de Raad van Bestuur momenteel het toekomstperspectief van Kioso.
De dringende overwegingen die zij zich hierbij gesteld heeft zijn o.a. : Is Kioso als zelfstandige kleine organisatie, mede door de ingevoerde marktwerking ook in zorgland, nog voldoende in staat om haar continuïteit te waarborgen?
Inmiddels kan geconcludeerd worden dat de voorkeur uitgaat om te onderzoeken welke samenwerkingsmogelijkheden er zijn met collega-zorgaanbieders uit de regio.
Hiervoor is contact gezocht met de Raden van Bestuur van Vivre (Maastricht) en Sevagram (Heerlen). Met name omdat deze drie organisaties alle als doelstelling hebben om de zorg, waar mogelijk, bij cliënten thuis of zo veel mogelijk in hun directe woonomgeving te bieden. De drie partijen onderzoeken momenteel of Kioso een splitsing in haar werkgebied kan maken, te weten de regio Meerssen/Bunde en de regio Valkenburg aan de Geul en Berg en Terblijt.
De eerstgenoemde regio zou dan kunnen fuseren met Vivre en de tweede met Sevagram. Dit, omdat de betreffende regio’s door hun specifieke culturen en gewoontes beter passen bij de organisatiecultuur van hetzij zorgaanbieder Vivre hetzij zorgaanbieder Sevagram. Hierdoor zal een mogelijke integratie vrij soepel kunnen verlopen.
De Raad van Bestuur van Kioso gaat er van uit dat zij de komende maanden nog nodig heeft om haar toekomstonderzoek af te ronden en het definitief genomen besluit tot uitvoering te brengen.
De implementatie van het resultaat van het onderzoek zal naar verwachting in de eerste helft van 2007 afgerond zijn.
Vivre te Maastricht is dé organisator en aanbieder van Woon-, Welzijn- en Zorgdiensten voor ouderen en chronisch zieken. Tot de organisatie behoren diverse verpleeghuizen, zorgcentra en woningen voor ouderen en chronisch zieken. Met 9 locaties, verspreid over Maastricht en het Mergelland bieden zij een breed pakket aan diensten op maat aan.
Sevagram biedt als organisatie van dienstbaarheid een breed scala een zorg- en (gemaks)diensten van optimale kwaliteit aan in Heerlen en het Heuvelland. Sevagram zorgt voor mensen in 12 zorg- en verpleegcentra, maar ook voor mensen die nog zelfstandig thuis wonen.

← Vorig bericht

Sjterre kieke bie Tv Valkeberg

100 middelbare scholieren fietsen vierdaagse Valkenburg

Volgend bericht →