Klaroenkorps Houthem behaalde eerste prijs O.L.S.

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Klaroenkorps Houthem behaalde eerste prijs O.L.S.

Het klaroenkorps van schutterij St.Martinus Houthem behaalde afgelopen zondag de eerste prijs tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest in Sevenum. Het korps komt uit in de derde divisie concert sectie B en behaalde het mooie aantal van 83 punten. “Ze lieten uit hun schuttersbond de schutterijen van Epen en Eys ruim achter zich en lieten dan ook zien dat het niet draait om kwantiteit, maar om kwaliteit. Gelukkig was de jury het met hen eens, wat te zien was aan het hoge puntenaantal en de lovende woorden op het juryrapport”, aldus de woorden van Renate Hambeukers, secretaris van de schutterij.

Stijn schutterij Houthem

Lovende woorden
“Naast het uittreden van het Klaroenkorps, mochten ook generaal Harry Schurgers (voorzitter, red.) en koningspaar Jef & Ivonne zich van hun beste kant laten zien en liep de schutterij met optochtnummer 17 mee in de schuttersoptocht door het mooie “ZaerUm. De federatiesecretaris Bernie van Lierop sprak lovende woorden: “Een vereniging die ontzettend hard aan de toekomst aan het werken is en ik weet zeker, ze komen er bovenop”.
Schietwedstrijd
Na de optocht vond ook de belangrijkste wedstrijd tijdens het hele OLS plaats, de schietwedstrijd. Ondanks onze goede voorbereiding en de wens van burgemeester Schrijen om d’n Um naar Valkenburg aan de Geul te brengen, is het helaas niet gelukt om de kavelrondes te bereiken.
Zaterdag prijs afhalen
Komende zaterdag gaat een delegatie van schutterij St.Martinus terug naar Sevenum om de prachtige prijs voor het klaroenkorps in ontvangst te nemen. Ook schutterij St.Mauritius Strucht reist zaterdag opnieuw af naar het O.L.S. om deel te nemen aan de laatste kabelrondes bij de schietwedstrijden. De kans is nog steeds aanwezig dat D’n Um naar Valkenburg aan de Geul gaat.
Foto’s GO©Foto’s, Martinus Houthem

← Vorig bericht

Dorine van der Ploeg exposeert ‘Collages’

Schin op Geul, het dorp der Koningen

Volgend bericht →