Kleijnen start bodemprocedure tegen krakers

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Kleijnen start bodemprocedure tegen krakers

Die de voormalige kantine gekraakt hebbenWethouder Jef Kleijnen heeft tegen de krakers gezegd een bodemprocedure te starten. Kleijnen: “ze zitten hier in een natuurgebied van hoge landschappelijke waarde, er lopen honden los en er staat een wagen geparkeerd.
We erkennen dat de krakers op formele gronden het pand gekraakt hebben, maar zullen ons daar dan ook formeel tegen verzetten.
Het clubgebouw staat immers op de lijst om gesloopt te worden in verband met natuurcompensatie. Bovendien is bewoning van het pand ongewenst omdat dit ook niet in het bestemmingsplan geregeld is”, aldus loco-burgemeester Jef Kleijnen.
Deze procedure zal zo’n 6 weken duren alvorens de rechter een uitspraak doet. Krijgt de gemeente gelijk, dan worden de krakers uit het gebouw gezet.
Jordy Aerts, een kraker uit Maastricht, stond Kleijnen te woord. Hij gaf geen duidelijke reden aan waarom juist deze kantine gekraakt is.
Aerts stond Kleijnen netjes te woord. De wethouder heeft Aerts uitgenodigd op het gemeentehuis om daar in alle rust de standpunten uit te wisselen. “Uitgangspunt blijft dat kraken in dit natuurgebied niet kan”, aldus Kleijnen.
Vanaf zondag 17 juni kunt u op Tv Valkenburg een video-item hierover zien.
Foto´s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg
Reageren? Dat kan via info@tvvalkenburg.nl

← Vorig bericht

Niks aan de Hand krijgt nog geen inhoudelijk antwoord

Patrick Jumpen in Valkenburg

Volgend bericht →