Kleine kans op sluiting station Houthem

Voorpagina » Nieuws » Kleine kans op sluiting station Houthem

De kans dat het station Houthem gesloten wordt, is klein. Wethouder Vankan zei over de gesprekken dat er met Prorail niet gesproken is over het sluiten van station. “Wij willen Prorail niet op ideeën brengen. Er is wel serieus gekeken naar risico-overwegingen. Er zijn stations gesloten die meer reizigers hebben dan Houthem. Op dit moment is totaal geen enkele sprake van sluiting,” aldus Vankan tijdens de commissievergadering S.O.B. van 1 februari jl.

In tweede instantie legt het college deze optie wel op tafel door er in het raadsvoorstel daar er op in te gaan. Maar het risico op sluiting kan Vankan niet inschatten. “Het is niet bekend nu, wij achten het klein. Na de investering achten wij dat nog kleiner,” zei hij.

Het is nog niet 100% zeker dat Prorail ook meebetaalt aan de realisatie van het OV punt. “Er is een positieve houding van Prorail,” aldus Vankan. De fracties van PGP en VSP beraden zich nog over hun stellingname in dit dossier. De overige fracties van AB, CDA en VVD steunen het voorstel. Daarmee is er een meerderheid.

Hotelliers en Wij Houthem, het kernoverleg, stuurden brieven over het OV-overstappunt.

Afbeelding gemeente

← Vorig bericht

Volgende week geen ‘Op de Bok’

VIDEO VV Walram wint boeiend oefenduel 

Volgend bericht →