Na beraad met de burgemeester, de veiligheidsregio en het K.N.M.I. is besloten om alle optochten zondag af te lasten. De oorzaak ligt in de weersvoorspelling dat er windstoten van 90 km per uur zijn en zware regenval tot 15 mm. Het hoogtepunt ligt tussen 13 en 17 uur.

Geen optochten in de kernen
Alle optochten die op zondag gepland waren in de Valkenburgse kernen, zijn afgelast. Hieronder het gewijzigde programma.

Sibbe CV De Böschule
Optocht op zondag wordt vervangen door “binnenoptocht” om 15.11 uur in Cafe A gen Kirk. Optocht trekt maandag met verlengde route Dorpstraat/Daalhemerweg om 12.00 uur voorafgaandeaan de optocht in Valkenburg centrum.

Houthem CV De Boschrave
Optocht wordt verplaatst van zondag naar dinsdag 13.11 uur.

Schin op Geul CV De Waterratte
Optocht wordt verplaatst van zondag naar dinsdag 14.11 uur.

Berg & Terblijt JCV De Foekepot
Optocht wordt verplaatst van zondag naar dinsdag 14.11 uur.

Valkenburg Kleine optocht Jeugkarneval van CS Mirlitophile
Optocht wordt verplaatst van zondag naar dinsdag 13.11 uur.

Groate optoch gaat wel door
In de nacht van zondag op maandag zal de wind gaan liggen en kan de groate optocht wel zoals gepland, doorgang vinden. Vanaf 13:11 uur vertrekt de optocht vanaf het Grendelplein. TV Valkenburg zal deze optocht live uitzenden vanaf het moment dat de optocht in de Grotestraat-centrum arriveert. De uitzending start om 14:00 uur. De live registratie kan via TV, website en Facebook gevolgd worden.
De herhaling van de optocht wordt maandagavond om 20 uur uitgezonden en daarna op dinsdag en woensdag om 02 uur, 11 uur, 16 uur en 20 uur.