Maandag 12 februari 2018 was weer het jaarlijkse evenement waar heel vastelaovend vierend Valkenburg (en ex-Valkenburgers) naar uit keken: de Groate Optoch. De optocht was weer kleurrijk, mooi afgewisseld met einzelgängers en wagens, elk weer uniek en ludiek!

De weergoden zegenden het publiek en deelnemers zo nu en dan met een kortstondige regen-/sneeuwbui die snel weer afwisselde met zonnestralen. Ondanks de koude hielden het publiek en deelnemers zich warm met een drankje en beweging.

Live op TV en Facebook in de hele wereld!

Mensen thuis en via Facebook konden overal in de wereld LIVE meekijken naar de ruim 2 uur durende optocht, mede dankzij een éénmalige investeringssubsidie van de gemeenteraad voor aanschaf van nieuwe apparatuur. Een enthousiast team van vrijwilligers van TV Valkenburg zette zich van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in om alles mogelijk te maken.

Op Facebook heeft het bericht van de LIVE uitzending 31.039 mensen bereikt en keken er 2.676 vanuit de hele wereld (naast onze eigen live stream op onze website en apps), hieronder wat reacties uit velen:

 Paul JennekensUt geit good, dat moag auch gezag weure..
 Greet BoschLeuke optocht en beregezellig!
 Walther OdekerkenGroetjes uit Berlijn
 Lucienne StevensGroetjes uit grenoble
 Herman JanssensGroeten uit phuket
 Ruth VroemenHilarisch van oet Barcelona de optoch kieke van Valkeberg
 Antoinet BartelsWe kijken van uit Thailand.Gezellig!
 Pascal Pascal MoonenTot anger jaor!! Xxx

Om nog lang terug te genieten, hieronder een foto impressie en natuurlijk de gehele optocht in HD kwaliteit via Uitzending Gemist (YouTube):

Foto reportage: Henk Jakobsen, TV Valkenburg