Klokken van verbondenheid

Voorpagina » Toerisme » Klokken van verbondenheid

Op initiatief van deken Paul Bronneberg en ds. Harrie de Reus worden de kerken in het Heuvelland opgeroepen om komende zondag 22 maart om 12.00 uur de klokken luiden. In Valkenburg-centrum luiden de klokken van de Protestantse kerk aan de Oosterweg en de HH. Nicolaas- en Barbarakerk aan de Kerkstraat.
Bijzondere momenten
Het luiden van de klok gebeurt vanouds bij bijzondere gebeurtenissen, of om mensen bijeen te roepen. Vanwege het coronavirus zijn de kerken grotendeels gesloten. De zondagse vieringen zijn geschrapt, activiteiten gaan niet door en uitvaarten kunnen slechts met een beperkt aantal aanwezigen doorgaan. Iedereen heeft op de een of andere manier te maken met de gevolgen van de maatregelen die zijn genomen. Voor wie juist nu behoefte heeft om samen te komen om even een praatje te maken of elkaar te steunen, kunnen de kerken daar door opgelegde maatregelen nu niet goed in voorzien. 
Signaal van hoop en troost
Met het luiden van de klokken – op het tijdstip dat gewoonlijk het angelus wordt geluid – willen de initiatiefnemers het signaal afgeven dat er aan mensen wordt gedacht en voor hen wordt gebeden. Als teken van hoop en troost voor ieder die geraakt zijn door het virus, in werk, school of gezondheid. Als verbinding met mensen die thuis zitten. Als blijk van waardering voor al die mensen die zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid van medemensen en de samenleving zoveel mogelijk draaiende houden. Met elkaar verboden door het geluid van klokken, kan ieder zelf op dat moment even stil staan bij zorg en aandacht voor de ander. Een moment van verbondenheid dat boven alles uit klinkt.

← Vorig bericht

Actuele informatie over het virus hier te volgen

Koude nachten op komst

Volgend bericht →