Kloosterkerk geen alternatief voor Theaterzaal Polfermolen

|
, , ,

De harmonie en de drumband van Kurkapel Falcobergia en mannenkoor Geulklank verhuizen per 1 januari a.s. voor hun activiteiten niet naar de Kloosterkerk aan de Oosterweg. Er zit een verschil tussen de wensen van de verenigingen en de werkzaamheden die de eigenaar van de kerk, de Protestantse Gemeente Maastricht-Heuvelland, kan en wil laten uitvoeren. Burgemeester en wethouders hebben de gemeenteraad over deze ontwikkeling geïnformeerd.

Samen op zoek
De gemeente Valkenburg aan de Geul, de verenigingen en het door de gemeente ingeschakelde adviesbureau Hospitality Group gaan vanaf nu tot de zomer van 2021 samen uitgebreid kijken naar alternatieve locaties en de bijbehorende consequenties. In deze periode kunnen eerder genoemde verenigingen terecht in de theaterzaal van de Polfermolen.

Amstel Gold Race Experience
De kans is aanwezig dat de verenigingen die in de sporthal actief zijn ook gebruik kunnen blijven maken van het café De Amstel Gold Race Experience. Deze optie staat los van de geldende coronamaatregelen voor de horeca. De huidige huurder/exploitant van het café is de gelegenheid geboden het café en de theaterzaal te blijven exploiteren tot en met de zomer van 2021 en tevens het beheer van de sporthal op zich te nemen.

Mocht de exploitant voor 31 december 2020 tot de conclusie komen dat deze tijdelijke mogelijkheid voor hem geen optie is, dan gaat de gemeente op zoek naar een andere (tijdelijke) oplossing voor het beheer van de sporthal. Over het café wordt daarbij niet gesproken.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Ouderenwinkel Heuvelland verder als webwinkel

Coronacrisis: Organisator van evenementen Rob Knubben

Volgend bericht →