Knelpunten in Broekhem nog niet opgelost.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Knelpunten in Broekhem nog niet opgelost.

Na anderhalf jaar is er nog niets gebeurd aan de knipperlichten ter hoogte van het voormalige Chinese restaurant in Broekhem. Dat schrijft AB raadslid Jo Römling in een brief aan het College.

"Oversteek ouders moeten vrezen voor hun leven, omdat er vaak gewoon doorgereden wordt. Ik schaam mij als bestuurder, dat ik daarop wordt aangesproken", aldus Römling. Tevens signaleert hij de gevaarlijke situatie bij de Oranje Nassauflat, "waar de inwoners op zijn zachts uitgedrukt met angst en beven hun auto pakken om de straat op te rijden".

Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2008/2010

Lees hier de volledige brief van AB radslid Jo Römling:
Valkenburg a/d Geul 4 oct 2010.
Aan: Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Valkenburg a/d Geul

Betreft: Schriftelijke vraag art 41 van het reglement van orde.
Geacht College.
Na goed geïnformeerd te zijn is de werkgroep Broekhem met veel zorg de knelpunten in de wijken aan het opsporen ,om ze vervolgens u aan te bieden in de vorm van een verkeersarrangement. Echter er zijn ook knelpunten die niet langer op zich mogen wachten, o.a is er na anderhalf jaar nog niets gebeurd aan de knipperlichten ter hoogte van het voormalig Chinees restaurant.

Met eigen ogen heb ik moeten aanzien, hoe gevaarlijk het is de kinderen veilig over te laten steken. Oversteek ouders moeten vrezen voor hun leven, omdat er vaak gewoon doorgereden wordt. Ik schaam mij als bestuurder, dat ik daarop wordt aangesproken.

Het volgende knelpunt is de uitrit bij de Oranje Nassau flat te Broekhem, waar de inwoners op zijn zachts uitgedrukt met angst en beven hun auto pakken om de straat op te rijden. Recent heeft er nog een flinke aanrijding plaats gevonden van een der bewoners. U zult hopelijk begrijpen dat wij als bestuurders zo niet met de inwoners om mogen gaan. Wij zijn een dienstverlenendbedrijf en ik meen te moeten zeggen dat het onze plicht is de veiligheid van onze inwoners te waarborgen. Ik heb dan ook de indruk dat wij hier falen.
De stoplichten kan toch niet zo’n probleem zijn, evenals vijfwaardeloze parkeerplaatsen voor de Valkenhorst. Overigens zijn de onbetaalde parkeerplaatsen over de hele weg gemaakt voor mensen, die bewust niet willen betalen.
Hopende dat u begrijpt dat u verkeerd bezig bent,los de beide euvels op,zodat wij als bestuurders de inwoners weer recht in de ogen kunnen kijken.
Wij als fractie A.B kijken uit naar uw antwoord.

Hoogachtend,
Jo Romling

← Vorig bericht

Museum onderbrengen in Kasteel Oost?

Dieptepunt in de historie van Valkenburg?

Volgend bericht →