Komende week weer de slotmanifestatie

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Komende week weer de slotmanifestatie

Van alle Valkenburgse basisscholen

De inwoners van Valkenburg kijken niet meer vreemd op want op 5 en 8 juni is wederom de Slotmanifestatie.

Deze grote happening voor alle basisschool leerlingen, zo een 1400 leerlingen en de nodige begeleiders, is een gezellige dag voor iedereen.

Zoals elk jaar wordt de Valkenier door groep 1 en 2 op zijn kop gezet. Dit gebeurt op dinsdag 5 juni.

Het grote spektakel is op 8 juni.

Deze dag begint om 9.15uur in Park Dersaborg waar de kinderen worden verwelkomd met hedendaagse muziek en een welkomstwoord.

Hierna verspreiden de leerlingen zich over de verschillende activiteiten. In speeltuin Oost spelen de kleineren erop los en worden geschminkt of gaan naar de Valkenier. Sommigen maken een ritje met de Stadsrondrit. Ook gaan zij streetdancen.

Groep vier gaat naar EHBO, Brandweer of Politie, sommigen hebben een speurtocht van de VVV of streekmuseum. Deze activiteiten zullen zeker niet ongemerkt zijn doordat de sirenes in heel Valkenburg te horen zijn en er veel kinderen met verbanden of mitella’s rond lopen.

Lasergamen, naar de Gemeentegrot of de Fluweelengrot. Sommigen gaan verven of iets anders zijn de bezigheden voor groep 5.

Voor groep 3,4 en 5 is ’s middags een geweldige jeugd theatervoorstelling in het Openlucht theater.

Groep 6 en 7 worden bezig gehouden in en om de Polfermolen met zwemmen, spinnen, bootcamp en bowlen in de Bowlingbaan.

Al deze leerlingen en hun begeleiders krijgen tussen de middag een lunch aangeboden door de verschillende hoteliers en restauranthouders die dit elk jaar weer belangeloos doen voor de jeugd.

Voor groep 8 is er een compleet survival circuit opgezet achter het scouting gebouw en rondom het Geulpark. De leerlingen en hun begeleiders moeten daar op 6 onderdelen proberen om als beste uit de bus te komen zodat zij op het einde de wisselbeker mee naar hun school kunnen nemen. Vorig jaar was de school uit Schin op Geul de winnaar.

Na afloop van deze wedstrijd is er een barbecue voor deze leerlingen. Zo rond 15.00uur, als de barbecue op is, zal de wisselbeker worden uitgereikt achter het Scouting gebouw. Dit betekent het einde van de Slotmanifestatie 2007.

← Vorig bericht

Zestalschieten in Houthem

Eerst komen en dan gaan op dezelfde dag

Volgend bericht →