Komt er een weekmarkt 2.0?

Voorpagina » Toerisme » Komt er een weekmarkt 2.0?

Wethouder Claudia Bisschops heeft onlangs gesprekken gevoerd met marktmeester Stuf Boumans om te komen tot een kwalitatief betere weekmarkt op maandag in Valkenburg-centrum. Het aantal bezoekers aan de maandagmarkt loopt sterk terug. Dat ziet iedereen. De gesprekken gaven stof tot nadenken, schreef de wethouder op haar Facebookpagina.

weekmarkt

Reacties marktmensen
De marktkoopman die fruit verkoopt vertelt: “Eerst zul je moeten zorgen dat er bezoekers komen. Zonder kopers geen handel. En de kwaliteit en aanbod omhoog trekken, ik zou niet weten hoe je dat in de praktijk wil brengen”.
Zijn collega die langs de flats van de Dr. Erensstraat kaarten verkoopt vult hem aan: “Een visboer op maandagochtend in Valkenburg? Dat gaat niet werken. Er is in het weekeinde geen aanbod van vis. En de visboer die hier op vrijdag stond, is weggepest door de gemeente”.
Niet op één lijn
Het is duidelijk: de wethouder zit niet op één lijn met de marktkooplui en andersom. Haar plan is om de weekmarkt een kwalitatieve doorontwikkeling te laten maken en de markt uit te breiden met nieuwe producten. En zodoende aantrekkelijker te maken.
De beide marktlui zeggen in koor: “Vanaf de start van de rioleringswerkzaamheden in het centrum voorafgaande aan de bouwactiviteiten voor het realiseren van Aan de Kei, is de weekmarkt steeds weer verplaatst. Via het Th.Dorrenplein, Berkelplein en Walramplein weer terug naar de Dr. Erensstraat. “Steeds weer een andere plaats heeft die markt geen goed gedaan. En dat merk je”.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg
Klik hier om TV V valkenburg Vandaag te zien.

← Vorig bericht

32ste Heuvelland vierdaagse van start

Bijzondere verhalen over Geulhem

Volgend bericht →