Koning noemde overstroming in Troonrede, NOS live vanuit Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Koning noemde overstroming in Troonrede, NOS live vanuit Valkenburg

Koning Willem-Alexander noemde aan het begin van de Troonrede de overstroming in Limburg van medio juli in het kader van de klimaatverandering. Hij zei: “Klimaatverandering kwam deze zomer dichtbij toen inwoners van Limburg in een paar dramatische dagen hun huizen en bedrijven na extreme regenval onder water zagen lopen.”

Tom Pijls

Walramplein
Dat was reden voor de NOS die de Troonrede live via NPO 1 uitzond, om een bezoek te brengen aan grand-hotel Hampshire Voncken aan het Walramplein. In de live-verbinding met het hotel vertelde hotelier Tom Pijls dat zijn schade tussen de anderhalf en twee miljoen euro beloopt. Op de vraag waar schadevergoeding vandaan moet komen, antwoordde hij met veel twijfel: “Van Den Haag, van Limburg, van het Waterschap? Ik vind het belangrijk dat ik het hotel snel voor de gasten kan openen.”

Later tijdens de live-uitzending over de Troonrede was tevens een reactie van een woningzoekende te zien die graag in Valkenburg of Maastricht wil wonen. De cameraploeg stond op de brug van het Walramplein met de Geulpoort en de Geul op de achtergrond.

Lees hier de gehele Troonrede.

Foto: screenshot

← Vorig bericht

Er is geld voor Stichting Kerststad Valkenburg

Japans-Valkenburgse wielrenster las elke dag Valkenburgs nieuws

Volgend bericht →