Koninginnedag in Vilt

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Koninginnedag in Vilt

Een onvergetelijke koninginnedag in Vilt

De Vilter Koninginnedag 2006 mag, ondanks het matige weer, geslaagd worden genoemd. De Jonkheid kan terugkijken op een dag die goed was georganiseerd, prettig is verlopen en bovendien zeer gezellig was, zowel voor de leden als de bezoekers. De Koninginnedag in Vilt bestond ook dit jaar weer uit een spellenmiddag, een optocht met versierde fietsen én de mei-denplanting.

Vooraf was er bij het bestuur nog sprake van enige angst voor het weer. Even werd zelfs de optie besproken om het evenement te verplaatsen naar vrijdag 5 mei. Met name de gemelde harde windstoten en stevige onweersbuien zouden wel eens voor groot gevaar kunnen zorgen bij het rechtzetten van de mei-den. Op 29 april bleek echter dat het met de wind wel meeviel. De door verschillende weerdiensten gemelde plensbuien bleven bovendien ook uit. Alleen de temperatuur was, met slechts 11 graden, aan de lage kant. Achteraf mocht er echter over het weer niet worden geklaagd.

Na de gezellige spellenmiddag, die om 12.00uur begonnen was, vond om 15.00uur de optocht met de versierde fietsen plaats. Voorop gegaan door harmonie Amicitia maakten tientallen kinderen op hun oranje en rood-wit-blauw gekleurde fiets (of zelfs skelter) een rondtocht door het dorp. Voor de mooist versierde fiets was er zowel voor de jongens als de meisjes een mooie prijs weggelegd.

Ondertussen was de mei-denplanting al langzaam begonnen. Nadat de Oud-Jonkheid leden de nodige pilsjes achterover hadden geslagen, waren zij er uiteindelijk van overtuigd dat ze voldoende kracht hadden verzameld om de den recht te zetten. Onder toeziend oog van burgemeester Nuytens werden de eerste pogingen in die richting dan ook gedaan, maar aanvankelijk kwam er weinig schot in de zaak. Het bleek dat met name de zware top van de 18 meter lange boom de taak voor de Oud-Jonkheid bemoeilijkte. Uiteindelijk slaagde de Oud-Jonkheid er desondanks toch in, zij het met enige hulp, om de den op het vooraf geplande tijdstip van 18.00uur recht te krijgen.

Tijdens de mei-denplanting waren er diverse optredens van Limburgse artiesten. Roy Willems, Bér Haagmans, Johnny G., Meriam (& zoon) en Guus Sjmeets lieten hun kunsten horen, terwijl tussendoor de prijzen van de spellenmiddag en de fietsoptocht werden uitgereikt. Ook werd er voor het eerst in jaren weer een mei-paar verkozen; de eer viel te beurt aan Jean Pierre Lucassen en zijn verloofde Iris.

Na 19.00uur vond de trekking plaats van de Tombola-loterij. Daarin stonden mooie prijzen op het spel, te weten 2x een volledig verzorgd arrangement van Thermea 2000 voor twee personen, en een rijk gevulde levensmiddelenmand van de Plus supermarkt uit Berg. De dag werd besloten met karaoke, waarin verschillende Viltenaren en Jonkheid-leden hun dorp verblijden met muzikale uitspattingen van de hoogste plank.

Presentator Richard van de Blom praatte het hele programma vakkundig aan elkaar.

De Jonkheid kijkt in ieder geval terug op een geslaagde dag. Het weer zat niet mee, maar had erger gekund. Door de kou viel de opkomst van bezoekers wel enigszins tegen, maar mede door de inzet van de leden was Koninginnedag 2006 wederom een zeer geslaagde en gezellige dag! Oftewel, op naar 2007.

© Foto’s: Carolien de Sloover

← Vorig bericht

Zaterdag 6 mei in Berg en Terblijt de 17e Geuldalloop

Koninginnedag in Schin op Geul

Volgend bericht →