Koningsdag in Valkenburg aan de Geul.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Koningsdag in Valkenburg aan de Geul.

Alle activiteiten volgend weekeinde op een rij.Koningsdag in Berg en Terblijt:

Het oranjecomité Berg en Terblijt organiseert ook dit jaar, in samenwerking met enkele Bergse verenigingen, op Koningsdag het gebruikelijk feestprogramma. Om 13.00 uur start bij de speeltuin het kinderprogramma met de vrije kindermarkt en diverse andere activiteiten.

Om 15.30 uur start versieren kinderfietsen en ontvangst inwoners Berg en Terblijt met koninklijke onderscheiding. Om 16.00 uur huldiging inwoners Berg en Terblijt met koninklijke onderscheiding. Om 16.30 uur vertrek optocht door Berg en om 17.30 uur prijsuitreiking met friet voor iedere deelnemer.

Koningsdag in Valkenburg-centrum:

Pop On Top Kids Battle
Op zaterdag 26 april om 12 uur klinkt het startschot voor een optocht van versierde fietsen door het centrum. Hierna is er op het Theodoor Dorrenplein een bonte middag met diverse spellen, vrijmarkt, open podium, schilderen voor het goede doel en nog veel meer.

Het hoogtepunt is echter de Pop On Top Kids Battle. Een muzikale battle voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Om 16 uur start deze pop/rock battle waarbij 8 bandjes en solis-ten strijden voor een plek op het Limburg podium van Pop on Top op 24 mei. Geef je op via: info@jutenjul.nl liefst met een link naar een You Tube-video van jouw band.

In de Polfermolen
Op vrijdag 25 april worden de ‘Koningsspelen’ georganiseerd in de Polfermolen in Valkenburg-centrum. Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar in de gemeente Valkenburg aan de Geul voor gekozen om het evenement voor alle basisscholen op een centrale plaats te organiseren.

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. Aan de Koningsspelen doen 1240 kinderen mee van acht verschillende Valkenburgse basisscholen en ook mytylschool Adelante Houthem.
Op vrijdag 25 april zijn er verschillende sportieve activiteiten zoals: springkussens, apekooi, tafeltennis, kleuterdans, zumba en zwemmen.
Bij een sportdag hoort natuurlijk ook een hardloopwedstrijd. De kinderen uit de groepen 1 tot en met 4 zullen een wedstrijd tegen elkaar rennen door het Odapark. De oudere groepen zullen ook nog een stuk door de grotten rennen!
Bij de koningsspelen wordt met de gehele groep samen een door de Jumbo gesponsorde lunch genuttigd.
Op zondag 27 april vinden er 2 georganiseerde wandeltochten plaats vanuit de Polfermolen. Bij de receptie van de Polfermolen kunt u vanaf een route ophalen. De kosten zijn € 2,50 voor deelnemers, hierbij is koffie en vlaai achteraf in de Amstel Gold race Experience en de parkeerkaart (af te halen bij de receptie) gratis.
Er zijn 2 soorten wandelingen:
De begeleide stadswandeling. Deze vertrekt om 12:30. De duur hiervan is ongeveer 1 tot 1 1/2uur. Onder leiding van een gids gaan jullie een stadwandeling langs alle mooie plekken in Valkenburg maken. Aanmelden vooraf voor 21 april via D.derkx@polfermolen.org
De losse wandeltocht. Van 10:00 tot 14:00 kunt u bij de receptie van de Polfermolen de route voor deze wandeltocht ophalen. De lengte is circa 10 km en zal u door de mooie natuur rond Valkenburg leiden.
Koningsdag activiteiten in Schin op Geul

Ook dit jaar organiseert het oranje comité van Club77 weer diverse activiteiten ter gelegenheid van Koningsdag. De activiteiten vinden uiteraard plaats op zaterdag 26 april. Het programma bevat de volgende onderdelen:

Van 10 tot 11.30 uur: straattekenen voor het gemeen-schapshuis ’t Geboew. Uit de diverse tekeningen worden door een deskundige jury de mooiste uitgezocht en deze worden beloond met een leuke prijs. Bij slecht weer vindt deze activiteit in ’t Geboew plaats.

Van 12.30 tot 15.30 uur: zeskamp op het voetbalterrein van Struchter Boys. Inschrijven kan met een team van minimaal 4 en maximaal 6 personen. Ook hier zijn er voor de winnaars orginele prijzen te winnen.

Om 18.30 uur start de fietsoptocht met fanfare St. Cor-nelius en schutterij St. Mauritius. Samen met de kinderen en hun versierde fietsen trekken zij door het dorp. Gestart wordt vanaf cafe ’t Graefke in de Graafstraat. Van 19.30 tot 23 uur oranjebal in ’t Geboew. Feestelijke afsluiting van Koningsdag met uitreiking van de prijzen.

Koningsdag in Berg en Terblijt:

Het oranjecomité Berg en Terblijt organiseert ook dit jaar, in samenwerking met enkele Bergse verenigingen, op Koningsdag het gebruikelijk feestprogramma.
Om 13.00 uur start bij de speeltuin het kinderprogramma met de vrije kindermarkt en diverse andere activiteiten.
15.30 uur start versieren kinderfietsen en ontvangst inwoners Berg en Terblijt met konink-lijke onderscheiding.
16.00 uur huldiging inwoners Berg en Terblijt met koninklijke onderscheiding.
16.30 uur vertrek optocht door Berg.
17.30 uur prijsuitreiking met friet voor iedere deelnemer.

Stuur uw programma naar info@tvvalkenburg.nl

← Vorig bericht

Ook zorgvrijwilliger worden?

Dappere Lisa en Pim Lardenoije uit IJzeren.

Volgend bericht →