Koningsvogelschieten in Houthem

|
, ,

Op zaterdag 29 augustus organiseert schutterij St. Martinus haar jaarlijks Koningsvogelschieten. Voor regerende Schutterskoning Wim Derks, burgerkoningin Annie Brouns-Haagmans en jeugdkoning Wout Evers wordt om 14.uur het defilé gehouden.
Daarna begint de strijd om de hoogste schutterseer, het koningschap voor volgend jaar. Burgers die overwegen mee te schieten om de titel van schutterskoning dienen zich vooraf te melden bij de voorzitter Wim Derks om de spelregels te kunnen bespreken. De huldiging van de nieuwe koningen wordt verwacht omstreeks 18.00 uur.
Het afgelopen schuttersjaar heeft Wim Derks voor de derde keer achter elkaar en vijf keer in zijn gehele schuttersloopbaan de koningstitel van de schutterij mogen uitdragen. Dit betekent dat hij de vierde keizer binnen de vereniging is. Hij mag deze functie echter pas uitdragen als de huidige keizer, Jeroen Schrooders, hier afstand van doet. Wim zal dus nog geduld moeten hebben.
Ondertussen is er wederom een groot aantal schutters die Wim als koning willen opvolgen en bovendien mogen vanaf dit jaar ook niet-leden mee schieten, dus het belooft een spannende middag te worden.
Foto’s: schutterij St. Martinus

← Vorig bericht

Onderzoek naar het einde van onze liefde voor de TV

Geen stroom in de Mauritiussingel

Volgend bericht →