Koningsvogelschieten in Strucht

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Koningsvogelschieten in Strucht

Nieuwe koning heet Dennie LeunissenTraditiegetrouw vond Pinkstermaandag in Strucht het koningsschieten plaats. Dit jaar overschaduwd door het overlijden van Ger van Weersch waarvoor een minuut stilte in acht werd genomen.
Voorzitter Swillens nam vervolgens officieus afscheid van burgemeester Nuytens met alvast een bos bloemen aan zijn vrouw te overhandigen en te zeggen dat er nog een kado op zal volgen.
Terloops merkte hij nog op dat de nieuw benoemde burgemeester Martin Eurlings geen problemen opleverde voor deze kern, omdat hij in Strucht het voetballen geleerd heeft.
De nieuwe pastoor Frans Mol sprak daarna een gebed dat hem beter afging dan het schieten met de zware buks, want hierbij moest hij ondersteund worden. Zelf merkte hij op dat schieten met pijl en boog hem geen problemen meer opleverde.
Nadat de ereschoten gelost waren door de burgemeester en zijn vrouw en de pastoor begonnen 8 schutters aan de strijd voor de koningstitel.
Van hen was Dennie Leunissen uit Strucht de gelukkige bij het 369e schot.
Bij het burgerschieten waren de eerste drie plaatsen voor de dames Leunissen, Lebon en Lenoir; en bij de heren voor Frans Souren, Dan Beckers en Lau van den Hove.

← Vorig bericht

De nationale A-selectie voor zwemmers met een beperking

Motor in brand gestoken

Volgend bericht →