Koningsvogelschieten in Valkenburg-centrum

Voorpagina » Toerisme » Koningsvogelschieten in Valkenburg-centrum

Pinksterzondag 4 juni organiseert de Valkenburgse schutterij op de voormalige rolschaatsbaan aan de Burgemeester Henssingel in Valkenburg haar Koningsvogelschieten. Op deze nieuwe locatie hoopt de vereniging meer bezoekers te trekken. De aanvangstijd is ongewijzigd.  Om 14.00 uur stipt zal de schutterij met de ceremoniële opening beginnen.
Gestreden wordt om de volgende titels: Koning der Jonge Nobele, Koning der Oude Nobele, Burgerkoning van Valkenburgse schutterij en Jeugdschutterskoning. Inwoners van Valkenburg kunnen deelnemen aan het burger Koningsvogelschieten tegen betaling van het inschrijfgeld ter plaatse via contant betaling.
Er is live-muziek aanwezig, evenals een droogje en een natje. Jeugd tussen 8 en 18 jaar kan kosteloos deelnemen aan het jeugd Koningsvogelschieten.  Tevens is er een springkussen aanwezig.
Tijdens het Koningsvogelschieten zal waarnemend-burgemeester Jan Schrijen geïnstalleerd worden als Luitenant-Drossaard van de Valkenburgse schutterij. Hiermee volgt hij zijn voorganger waarnemend burgemeester Eurlings op.

← Vorig bericht

Geheimhouding Polfermolen opgeheven

Watersnood in Sri Lanka

Volgend bericht →