Koopovereenkomst met ontbindende voorwaarden

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Koopovereenkomst met ontbindende voorwaarden

De verkoop van de ‘kuil’ in de Gosewijnstraat is maandagavond door de raad geaccordeerd.Alleen oppositiepartijen VVD en PvdA/D66 waren tegen. De VVD was zelfs fel tegen. Onze partij wil “alles in het werk stellen om de bestemmingsplanwijziging tegen te houden”, aldus Wim Westerhof.
Jo Simons (PvdA/D66) hamerde meerdere malen op een keuze “uit een variant” en over “de gefrustreerde groep inwoners”. Burgemeester Eurlings verklaarde voor de beraadslagingen over de verkoop, dat er een akte is opgesteld “met de nodige ontbindende voorwaarden”.
Eén van die voorwaarden is vervallen. De gemeenteraad is akkoord met de verkoop van de grond. Wethouder Weerts laat een bodemonderzoek doen (volgens HP04 norm). “Mocht de bodem ernstig verontreinigd zijn, dan gaat de koop eveneens niet door”, zei hij. Het College verwacht echter geen beren meer op haar weg aan te treffen.
“De koper weet nu waar hij aan toe is. Deze raad heeft haar gevoelens uitgesproken”, aldus de IBGV-wethouder. De opbrengst van de verkoop wordt in de opwaardering van het centrum gestoken.
Eurlings maakte tevens bekend dat de koper die de flat aan de Dr. Erensstraat wilde uitbouwen, heeft afgehaakt.

← Vorig bericht

Niet bouwen in "kuil"

Gevolgen inwoners Sibbe/IJzeren veranderen dienstregeling

Volgend bericht →