Koopsom grond Croix de Bourgogne nog steeds niet betaald

Voorpagina » Nieuws » Koopsom grond Croix de Bourgogne nog steeds niet betaald

De koopsom voor de grond waarop hotel Croix de Bourgogne gebouwd gaat worden blijkt nog steeds niet betaald te zijn. Dat blijkt uit de beantwoording van het college van B&W op vragen van Algemeen Belang-raadslid Wim Weerts.

afbeelding Croix de Bourgogne

Betaling bij levering
Pas wanneer de grond voor de bouw van hotel Croix de Bourgogne op het Theodoor Dorrenplein door de gemeente aan de ontwikkelaar/koper geleverd wordt, is betaling van deze koopsom aan de gemeente verplicht. Op het moment van deze publicatie is er nog niet geleverd.

Wanneer wel levering?
Levering heeft plaats binnen een week nadat de koper heeft aangegeven dat hij binnen drie maanden na levering van de grond zal beginnen met de bouw. Het is dus volledig aan de ontwikkelaar/koper om te bepalen wanneer de gemeente haar koopsom gaat ontvangen. Daarmee wordt wel het risico ontlopen dat de grond geleverd wordt zonder dat de ontwikkelaar deze daarna gaat bebouwen met het hotel.

Reserveringsvergoeding
De ontwikkelaar heeft reeds een reserveringsvergoeding van € 25.000,- excl. BTW betaald. Dit bedrag wordt verrekend met de koopsom. Men kan zeggen dat de ontwikkelaar maximaal rendement van dit bedrag krijgt naarmate hij de start van de bouw van het complex uitstelt.

Bouwleges
De leges voor de vereiste vergunningen om te bouwen zijn door de ontwikkelaar betaald.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Herkansing commissie Sociaal Domein komende maandag

Polfermolen en het café blijven langer open voor verenigingen

Volgend bericht →