Kopje koffie voor winkelend publiek in Valkenburg en Berg

Voorpagina » Toerisme » Kopje koffie voor winkelend publiek in Valkenburg en Berg

Winkels in Valkenburg-centrum en in Berg mogen voortaan een kopje koffie met een koekje serveren voor hun klanten. In een kapperszaak wordt de wachtruimte omgevormd tot een lunchroom. En de slijterij organiseert eenmaal per maand een proeverij voor toekomstige klanten.
Dat wordt binnenkort allemaal mogelijk in Valkenburg-centrum en Berg & Terblijt. Dat heeft het college van B&W besloten. De regel – onder voorwaarden – is een versoepeling die de gemeente wil toestaan om het winkelcentrum aantrekkelijker te maken.
Wat is blurring?
De nieuwe regeling – blurring genaamd – geldt uitsluitend voor de detailbranche. Klik HIER voor meer inzicht in het fenomeen ‘blurring’.

blurring

Aantrekkelijk winkelgebied
Het winkelgebied in de gemeente wordt met deze nieuwe maatregel een stuk aantrekkelijker voor het winkelend publiek, verwacht het college. Ondanks het feit dat er diverse winkels gesloten zijn of binnenkort hun deuren sluiten, worden meer mogelijkheden geboden om klandizie te trekken.
Nieuwe beleving voor de detailhandel
Meermaals ontving de gemeente Valkenburg aan de Geul zorgelijke signalen vanuit de ondernemerszijde m.b.t. de bedrijvigheid van het winkelgebied in Valkenburg. Signalen als dreigende leegstand, teleurstellende omzetcijfers van diverse detailhandelszaken en gedwongen sluitingen van bedrijven komen herhaaldelijk aan bod. Een gelimiteerde overlap van horeca in detailhandel kan een bijdrage leveren aan het aantrekkelijker maken van het winkelgebied voor consumenten en biedt daarnaast ondernemers meer mogelijkheden in de exploitatievorm. Detailhandel met ondergeschikte horeca, weliswaar in zijn “droge” vorm, bezorgt de klant de totaalbeleving waar hij naar op zoek is en speelt aldus in op het alsmaar veranderende consumentengedrag.

Foto pixabay
← Vorig bericht

Brochure over 75 jaar bevrijdingsactiviteiten in Zuid-Limburg

Natuurmonumenten kapt in de Biebosch

Volgend bericht →