Kosten digitaal parkeren duurder dan parkeerkaart?

Voorpagina » Toerisme » Kosten digitaal parkeren duurder dan parkeerkaart?

Zijn de telefoonkosten voor het aan- en afbellen van bezoekers van het digitale parkeersysteem hoger dan de de kosten van een kraskaart? Dat was de vraag die Niels Dauven van AB woensdagavond stelde in de commissievergadering Economie, Financiën, Toerisme en Recreatie. Dauven meldde dat bezoekers telkens € 077 aan servicekosten betalen terwijl een kraskaart maar € 0,50 kost. “Hierdoor zouden inwoners benadeeld worden door het nieuwe systeem”, aldus Dauven.
Wethouder Jan Vermeer kon in de vergadering geen uitsluitsel geven over de vraag. “Ik ben niet op de hoogte van alle telefoontarieven. Dat moet u mij niet kwalijk nemen”, aldus Vermeer.
Wim Weerts, ook AB, vraagt of de wethouder voor de eerstvolgende raadsvergadering die informatie wil verstrekken. “Als het inderdaad zo is dat het tarief 22 cent duurder is dan het parkeertarief van 50 cent, hebben we als raad een verkeerd besluit genomen”.
De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft dit jaar een contract afgesloten met het bedrijf P1 dat het digitale parkeren in de gemeente regelt.
Vermeer gaat de zaak nu uitzoeken en komt voor maandag 4 december met een antwoord.

← Vorig bericht

Uitslagen en programma zaalvoetbal de Wiegert

Kunstwerkt met Elfie Hertog

Volgend bericht →