Koudegolf op komst, schaatsen op natuurijs in weekeinde

Voorpagina » Nieuws » Koudegolf op komst, schaatsen op natuurijs in weekeinde

Er staat deze week een koudegolf op het weermenu. Met in de nacht temperaturen rond -15 graden en overdag niet warmer dan -3 graden is er na vijf ijsdagen sprake van een koudegolf.

Wat is een koudegolf?
Een koudegolf is de winterse tegenhanger van een hittegolf. In een periode van tenminste vijf aaneengesloten ijsdagen vriezen waarvan het 3 dagen streng vriest.

Vooruitzichten: blijvend erg koud en zonnig
Tot en met zondag blijft het koud met stevige nachtvorst tot -13 graden  en overdag temperaturen die niet boven de -3 graden stijgen. De kans op nieuwe sneeuw is klein. Tijdens het komende weekeinde blijft het aanhoudend zeer koud maar ook vrij zonnig,
Ook volgende week is er sprake van strenge nachtvorst.

Kasteel Schaloen in de winter

Natuurijs
De verwachting is dat met deze nachttemperaturen het natuurijs flink aangroeit en dik genoeg zal worden om op te schaatsen. In Valkenburg aan de Geul zou er geschaatst kunnen worden op de bekende vijvers in het Geulpark en bij kasteel Schaloen. Hopelijk stelt Shimano haar visvijver in Par’Course open. De laatste keer dat het 10 graden vroor was op 28 februari 2018, deze temperatuur werd destijds gemeten door TV Valkenburg-weerman Jac. Eurlings.

Houdt het actuele weer voor Valkenburg aan de Geul in de gaten via deze website.

Uitgelichte foto van Hans Lameriks

← Vorig bericht

In ’t Zunneke: Twee bestuursleden Orphée Houthem & VIDEO

Prop afvalcontainer niet te vol; aanvriezen bemoeilijkt het ledigen

Volgend bericht →