KPN bouwt nieuwe zendmast, Falcon maakt bezwaar

Voorpagina » Toerisme » KPN bouwt nieuwe zendmast, Falcon maakt bezwaar

Dinsdag diende voor de rechtbank in Maastricht een kort geding tussen Falcon radio uit Berg & Terblijt en KPN over het plaatsen van een nieuwe UMTS-mast in de Douboomweg in Berg. Falcon zegt dat de komst van de mast haar radiosignaal ‘blokt’ en daardoor de ontvangst in haar uitzendgebied minder wordt. De KPN mast staat op nog geen tweehonderd meter van de lokale radio zendmast.
De kwestie is jaren geleden begonnen met de aanvraag van de radiozender om een nieuwe en hogere mast te bouwen in de woonkern van Berg. Inwoners maakten daar bezwaar tegen. Falcon zou de bouwvergunning krijgen indien de stichting een verklaring zou tekenen dat zij aansprakelijk gesteld zou worden voor schade. Het document werd nooit  ondertekend.
Vorig jaar kreeg KPN echter de definitieve vergunning voor de bouw van een eigen mast. Daar is Falcon tegen in beroep gegaan. Zij vreest ‘blocking’ van het radiosignaal plus het vertrek van andere aanbieders van mobiele telefonie en data die nu in de ‘Falconmast hangen’. De bouw van een nieuwe mast is noodzakelijk vanwege de slechte mobiele dekking van het telefoon- en dataverkeer in Berg & Terblijt.
De rechter deed dinsdag geen uitspraak. Dat zal binnen twee weken plaatsvinden.
De bouw van de nieuwe KPN-zendmast was dinsdagmiddag reeds in volle gang. Dat is te lezen en te zien ook de Facebook-pagina van Falcon radio.
Foto’s Falcon radio

← Vorig bericht

VSP betitelt Chinareis als snoepreisje en verkwisting van geld

Festiviteiten rond Sinterklaas in Valkenburg

Volgend bericht →