KPN krijgt vergunning voor zendmast in Berg.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » KPN krijgt vergunning voor zendmast in Berg.

Procedurefout in vergunningtraject gemaakt door gemeente.De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft een procedurefout in het vergunningtraject gemaakt waardoor KPN de vergunning krijgt voor het plaatsen van een nieuwe zendmast aan de Douboomweg in Berg en Terblijt. "Wij zijn afgelopen maandag al op de hoogte gesteld door het College", zegt Marcel Franssen van de Stichting Lokale Omroep Valkenburg Falcon Radio.

De kwestie over een eigen KPN-zendmast of deelname van KPN in de radiomast van Falcon radio loopt al jaren en houdt de gemoederen in Berg bezig. Het College heeft haar uiterste best gedaan om tot één zendmast te komen in Berg en Terblijt. In december 2012 besloot het college daarom de vergunningaanvraag van KPN te weigeren. Nu constateert het college een procedurefout. De termijn waarbinnen beslist moest worden is overschreden.
"Het nieuws was al snel rond in Berg", zegt Franssen. "Maandag is mijn zoon, Roger, ontboden op het gemeentehuis bij burgemeester Eurlings en wethouder van Melsen en kreeg daar het besluit te horen. Daags erna kregen wij al vele reacties van de mensen hier in de buurt die er niets van snapten", aldus Franssen.
"Dit is een onvoorstelbare fout en besluit. Ons blijft niets anders over om in beroep te gaan. Onze advocaat is al ingelicht. Als de bouw van de zendmast start, zullen wij zeker niet aarzelen om een voorlopige voorziening met opschortende werking bij de rechter aan te vragen. Onze zendmast is hoog genoeg en daarbij hangen elementen van providers T-Mobile en Vodafone bij ons in de mast. Waarom kan KPN daar niet bij?"

De gemeente laat via een persbericht weten dat tegen de vergunning van KPN de mogelijkheid bestaat om bezwaar aan te tekenen. Meer informatie over de bezwaarprocedure is te vinden op www.valkenburg.nl (rubriek actueel / bekendmakingen / omgevingsvergunning).

← Vorig bericht

Cheque bank is steun voor jeugdmusical.

WB Cyclocross toch in het Kuurpark.

Volgend bericht →